Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί”

“Θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί”

Η Εθνική μας κατάφερε να κερδίσει τη Γεωργία και με οχτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά το ματς δήλωσε ότι όλοι στην ομάδα ήθελαν σαν τρελοί τη νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Το σημαντικό είναι η πρόκριση. Ήρθε πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν όλοι και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και στα οκτώ παιχνίδια η υποστήριξη που είχαμε ήταν μηδαμινή.

Χωρίς να είναι ούτε μομφή ούτε τίποτα, είχαμε ένα σκεπτικό να παίξουν τα παιδιά. Θέλαμε, όμως, να κερδίσουμε. Διαλέξαμε άλλα σχήματα. Λειτουργήσαμε καλύτερα. Είχαμε και καλύτερο ριμπάουντ με αυτό το σχήμα. Όμως, έχουμε δύο ελπιδοφόρα παιδιά που θέλουμε να τα στηρίξουμε για να αποτελέσουν κομμάτι της Εθνικής.

Ήταν γλυκός ο τρόπος. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε 100%. Είχαμε και την ατυχία του Μάντζαρη. Μετά το ματς μας αγρίεψε, θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί. Λειτουργήσαμε πιο καλά και νικήσαμε”.

Για το δίδυμο του Νικ Καλάθη με τον Κώστα Σλούκα: “Είναι κορυφαίο δίδυμο, είτε παίζουν μαζί, είτε μόνοι τους. Ο Νικ ήταν το κάτι άλλο, ο Κώστας βλέπετε τι μπάσκετ παίζει χωρίς προπονήσεις. Το θέμα είναι να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Το κάλεσμα θα είναι για όλους, για όσους θέλουν να έρθουν να δουλέψουν με την Εθνική Ομάδα. Μας ενδιαφέρουν όλα, θα τα ζυγίσουμε όλα, για να βρούμε την χρυσή ισορροπία και να είμαστε δίκαιοι”.

“Η λέξη που αντιπροσωπεύει καλύτερα είναι η αγάπη. Καταφέραμε να βάλουμε αγάπη στα παιδιά για την Εθνική. Εγώ λατρεύω την Εθνική. Καταφέραμε με κουβέντα να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ομάδα και να θέλουν όλοι να έρθουν. Υπάρχουν στεναχωρημένοι που δεν ήρθαν στην Εθνική αυτή τη φορά, αλλά δεν είναι κακή η στεναχώρια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Εθνική Μπάσκετ – Στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια

Η Εθνική μας ομάδα θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από 34 χρόνια, …