Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μεγαλύτερο θέμα η άμυνα”

“Μεγαλύτερο θέμα η άμυνα”

Εθνική Ανδρών παρουσίασε πολλά προβλήματα στην άμυνα της κόντρα στη Γαλλία και όπως τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ακόμη ότι θέλει από όλους μεγαλύτερη εγρήγορση από κάθε παίκτη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ΕΡΤ:

“Τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα και γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Μέσα από τα παιχνίδια θα βλέπαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εμεις πρέπει να βρούμε τα παιδιά που θα μας βοηθήσουν. Εμείς βάλαμε κάποια παιδιά στο ρόστερ, αλλά δεν ταιριάζει τόσο πολύ με το ρόστερ της Γαλλίας. Χάσαμε εύκολα καλάθια, αλλά κρατάω ότι δεν βρήκαμε τη συνεργασία που έπρεπε στην άμυνα. Θέλουμε μία μεγαλύτερη εγρήγορση από κάθε παίκτη, για να καλύψουμε το έδαφος. Δεν έχουμε χρόνο. Το μεγαλύτερο θέμα είναι στην άμυνα, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο”.

Για το αν το σημερινό (9/9) ματς θα έχει σχέση με αυτό με την Σερβία: “Είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, οι Σέρβοι παίζουν σετ παιχνίδι και η μπάλα πάει σε παιδιά με μεγάλη ποιότητα και ταλέντο. Οι Γάλλοι παίζουν στο ανοικτό γήπεδο, έχουν τον Μπατούμ μπορεί να παίξει ουσιαστικά σε 5 θέσεις. Όσο ο Βασιλόπουλος ήταν φρέσκος, έπαιξε πολύ καλά πάνω του”.

Για τους Λαρεντζάκη – Παπαγιάννη που είχαν μείνει χθες (8/9) εκτός 12άδας: “Ο Λαρεντζάκης μας βοηθούσε όλο το χρόνο και ξέρω ότι είναι έτοιμος και με καταλαβαίνει. Ο Γιώργος κάνει μία μεγάλη επιστροφή, η Εθνική ομάδα θέλει να το υποστηρίξει αυτό. Έχει πολύ μεγάλο μέλλον και η Ελλάδα το χρειάζεται. Πρέπει να ετοιμάσουμε μία δεύτερη γενιά και πρέπει να τον υποστηρίξουμε και ψυχολογικά, όπως και ο Παναθηναϊκός που είναι η ομάδα του και πρέπει να τον πιστέψει”.

Για το ματς με την Σερβία στο Ηράκλειο: “Περιμένουμε τον κόσμο με μεγάλη προσμονή, είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί. Από την πλευρά μας, θα είμαστε 100% έτοιμοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στην Εθνική Γερμανίας Μπάσκετ ο Γκόρντον Χέρμπερντ

Ο Καναδός προπονητής Γκόρντον Χέρμπερτ, ανέλαβε την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας. Ο …