Κεντρική Eurobasket Όταν η Ελλάδα ανέβηκε ξανά στον “θρόνο”! (vid)

Όταν η Ελλάδα ανέβηκε ξανά στον “θρόνο”! (vid)

eurobasket 2005 greece

Το “θρίλερ” απέναντι στους Γάλλους είχε μόλις ολοκληρωθεί, η Ελλάδα βρισκόταν στον τελικό κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τα πάντα έμοιαζαν έτοιμα για την κατάληψη της απόλυτης κορυφής του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Η προφητεία του Μιχάλη Κακιούζη -την οποία είχε πραγματοποιήσει πριν από την έναρξη του τουρνουά- έπαιρνε σάρκα και οστά, με την “αρμάδα” του Παναγιώτη Γιαννάκη να χαράσσει έναν νέο δρόμο για το ελληνικό μπάσκετ!

giannakis eurobasket 2005

Μια μέρα σαν σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005, οι 12 “καμικάζι” της “γαλανόλευκης” σήκωσαν στον αέρα της Μπεογκράτσκα Αρίνα (νυν Κόμπανκ Αρίνα) το 2ο τρόπαιο στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος, γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση από 7.000 Έλληνες εντός του γηπέδου και βγάζοντας στους δρόμους εκατομμύρια άλλους επί ελληνικού εδάφους.

eurobasket 2005

Η Γερμανία, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι και την κομπανία του στη σύνθεσή της, δεν θα μπορούσε να ανακόψει τον δρόμο προς τη δόξα. Η υπέροχη άμυνα, ο τρομερός οίστρος του Θοδωρή Παπαλουκά στην επίθεση και οι “μάχες” των ψηλών έδειξαν τον δρόμο προς τον θρίαμβο. Ο Ντιρκ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ, ο MVP της διοργάνωσης αλλά η άψογη χημεία και η ποιότητα των Ελλήνων δεν θα μπορούσαν να υπερκεραστούν!

ΕΛΛΑΔΑ: Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέττας 8(2), Ζήσης 13, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22(4τρ, 6ας), Ντικούδης 8, Κακιούζης 11(2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βούχερερ 6, Πέσιτς 2, Νοβίτσκι 23(1), Σούλτσε 5(1), Ντεμιρέλ 3, Γκριν 2, Γκάρετ 2, Φέμερλιγκ 11, Ρόλερ 4, Μάρας 2, Νικαγκμπάτζε 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …