Κεντρική Ασίστ Shadow Μπράβο Δημήτρη

Μπράβο Δημήτρη

itoudis

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει περιπτώσεις, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία (καλώς) υποκαθιστά την πολιτεία (κακώς). Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή του αθλητή του στίβου, Θανάση Παπαγιαννούλα. Πρόκειται για ένα νεαρό, του Αθλητικού Ομίλου “Ολυμπιάδα” Κηφισιάς, ο οποίος προσπαθεί να ακολουθήσει το όνειρό του, αντιμετωπίζοντας ωστόσο αρκετές δυσκολίες. Έχει το ταλέντο, έχει το πάθος, δεν του έχουν προσφέρει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή…

Το κενό που δημιουργείται από την ελλιπή υποστήριξη της Πολιτείας, ήρθε να καλύψει ένας άνθρωπος του μπάσκετ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, μέσω κοινών γνωστών, πληροφορήθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Παπαγιαννούλας, αλλά και την προοπτική που έχει, και θέλησε να τον ενισχύσει, δείχνοντας με αυτή την ενέργεια πως για να μπορείς να ξεχωρίσεις κάπου, πρώτα πρέπει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος.

Το θέμα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Θανάσης, ο οποίος μάλιστα “παραβίασε” την… ιδιωτικότητα που επιθυμούσε να διατηρήσει ο Έλληνας τεχνικός. Χαρακτηριστικά έγραψε: “Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη, για την πολύτιμη στήριξή του σε αθλητικό υλικό με τη βοήθεια της NIKE, ώστε να έχω τα κατάλληλα εφόδια για να διεκδικήσω ότι καλύτερο μπορώ και τη νέα χρονιά.

Γνωρίζω πως δεν ήθελε να το αναφερθώ δημόσια, αλλά δεν γίνεται να μην το κάνω, διότι η βοήθειά του ήταν εξαιρετικά σημαντική για μένα και απόλυτα ανιδιοτελής. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι, που να έχουν τέτοια ανιδιοτέλεια και αγάπη στον αθλητισμό όπως ο κόουτς”.

Εξαιρετικά περήφανο -όσο και ταλαντούχο- παιδί ο Θανάσης, αξίζει για το καλύτερο. Όσο για τον Δημήτρη Ιτούδη, οφείλουμε όλοι να τον χειροκροτήσουμε. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ να δείχνουν εξίσου ανθρώπινο πρόσωπο. Ακόμα καλύτερα, να μην χρειαστεί ποτέ ξανά (ουτοπικό) ατομική βοήθεια, για πράγματα που το κράτος -αλλά και τα σωματεία- έπρεπε να είχαν λύσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…