Κεντρική Basket League Κύμη Καστρίτης: “Όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία” (pics)

Καστρίτης: “Όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία” (pics)

kimi

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η επίσημη “Media Day” του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι περισσότεροι παίκτες της Κύμης είναι καινούριοι στην ομάδα και στην πόλη της Χαλκίδας, οπότε ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούν με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και να δεχτούν τις ερωτήσεις τους. Από την άλλη, σαφώς πιο έμπειροι από την σχετική διαδικασία, οπότε και πιο χαλαροί, ο κόουτς Καστρίτης και ο Σταύρος Τουτζιαράκης, που όπως ανακοινώθηκε θα είναι ο νέος αρχηγός της ομάδας, ήταν οι πρώτοι που κλήθηκαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους.

kimi2

Αναλυτικά όσα είπαν:

Γιάννης Καστρίτης: “Ευχαριστώ πολύ τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης για την παρουσία τους σήμερα εδώ. Εύχομαι να έχουμε και φέτος καλή σεζόν, τόσο αγωνιστικά όσο και στην μεταξύ μας συνεργασία, με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσάρεστες ειδήσεις. Αναφέρομαι κυρίως στα θέματα υγείας, πρωτίστως των αθλητών. Αυτή είναι λοιπόν και η βασική μου ευχή, να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς, που όλοι ξέρουμε πόσο πολύ κοστίζουν αγωνιστικά και ψυχολογικά σε μια ομάδα. Από εκεί και έπειτα, είναι σαφές ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό και πιο δύσκολο των τελευταίων χρόνων.

Πιστεύω, χωρίς υπερβολή ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Δεν αναφέρομαι φυσικά στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που είναι μια ταχύτητα πάνω από όλους, στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που είναι πολύ δυνατοί και ακολουθούν, ούτε και στον Προμηθέα που πιστεύω ότι ανήκει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Για όλους τους υπόλοιπους όμως θεωρώ ότι μικρές λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο στην τελική τους κατάταξη. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι ομάδες με διοικητική και οικονομική σταθερότητα και που θα έχουν στο παρκέ ομοιογένεια, χημεία και αγάπη, θα έχουν τον πρώτο λόγο για να φτάσουν μέχρι τέλους και να πετύχουν τους στόχους τους”.

Για τους φετινούς στόχους της Κύμης: “Πέρσι θέσαμε αρχικά ως στόχο να «πατήσει» καλά η ομάδα στην κατηγορία και να εδραιωθεί. Στην συνέχεια ψάξαμε και το βήμα παραπάνω, που τελικά επετεύχθη. Δεν σημαίνει ότι επειδή πέρσι «τρυπήσαμε» το ταβάνι μας και ξεπεράσαμε τους αρχικούς μας στόχους, ότι θα είναι εύκολο να γίνει κάτι αντίστοιχο και φέτος. Ως ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση, έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία που θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και στους παίκτες μας, γιατί στην ουσία είμαστε και πάλι μια καινούρια ομάδα, όσον αφορά τα πρόσωπα των παικτών. Οπότε είναι λογικό να χρειαστούμε και φέτος χρόνο για να βρούμε την απαιτούμενη χημεία και ομοιογένεια. Θα κοιτάμε βήμα βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι να θέτουμε νέους στόχους. Η διοίκηση έκανε για μια ακόμη φορά όχι απλά ότι μπορούσε, αλλά κάτι ακόμα παραπάνω. Οφείλουμε να στηρίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια που γίνεται, να στηρίζουμε τους παίκτες μας και μακάρι να είμαστε στο τέλος όσο χαρούμενοι ήμασταν και στην λήξη της περσινής σεζόν”.

kimi1

Σταύρος Τουτζιαράκης: “Σας ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για την σημερινή σας παρουσία εδώ και εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν, με υγεία πάνω από όλα. Ευελπιστούμε μέσα από την σκληρή δουλειά να καταφέρουμε να έχουμε εξίσου επιτυχημένη χρονιά με πέρσι. Χρειαζόμαστε και περιμένουμε την στήριξη από όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κύμης, της Χαλκίδας και γενικά όλης της Εύβοιας. Θέλουμε να απολαύσουμε κάθε δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος, το οποίο και εγώ αναμένω να είναι εξαιρετικά δύσκολο”.

Για την επιστροφή του ανέφερε: “Έχω ξαναπεί ότι την ομάδα αυτή την νιώθω σπίτι και οικογένεια μου. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την οικογένεια Θεοδώρου και τον κόουτς Καστρίτη που με έφεραν και πάλι εδώ. Ήταν βασική μου επιθυμία να αγωνιστώ ξανά στην Κύμη, καθώς θεωρώ ότι με αυτήν την φανέλα έχω παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου και ελπίζω φέτος να παίξω ακόμα καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει πολύτιμες νίκες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…