Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Και υδραυλικό έχουμε…

Και υδραυλικό έχουμε…

giorgos vasilakopoulos

Γιώργος Κογκα λίδηςΣε εποχές οικονομικής κρίσης δεν είναι κακό να βρίσκει κόσμος δουλειά. Κι εμείς είμαστε φανατικά υπέρ, στο να μπορεί κάποιος να λύσει προβλήματα διαβίωσης, στο να μπορεί καθένας να βρει εργασία. Αρκεί να τηρούνται κανόνες και νόμοι, αρκεί ν α μην παίζουν με τη λογική μας. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση η λογική μας θα παίξει μπουνιές με το συναίσθημα του να μην υπάρχει κανείς χωρίς δουλειά κι ίσως να… νικήσει.

Γιατί, όσο κι αν είναι σημαντικό να έχει καθένας εργασία και να βγάζει τίμια το ψωμί του, η πρόσληψη και μάλιστα με πλήρη σύμβαση αορίστου χρόνου «υδραυλικού εγκαταστάτη σωληνώσεων» από την ΕΟΚ είναι –για να το γράψω όσο πιο κομψά μπορώ- το πιο απρόβλεπτο που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε. Φανταζόμαστε ότι είναι εντελώς άσχετο με το γεγονός ότι το παρατσούκλι του προέδρου της Ομοσπονδίας ήταν «σωλήνας». Μόνο ως χιούμορ μπορούμε να το εκλάβουμε, εκτός κι αν κάποιος μπει στον κόπο να μας το εξηγήσει.

Αλλά ακόμα κι αν ο υδραυλικός ήταν απαραίτητος για την ΕΟΚ, το γεγονός ότι η ΕΣΚΑ απασχολεί 17 εργαζόμενους, ενώ το άρθρο 30 του 2725/1999 ορίζει ρητά ότι οι Ενώσεις μπορούν να προχωρήσουν σε 10 (μάξιμουμ) προσλήψεις, δείχνει πόσο υπεράνω νόμου θεωρούν ότι είναι οι παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ. Κι όλα αυτά εν μέσω κρίσης, με αρκετό κόσμο να έχει χάσει τη δουλειά του, να τα βγάζει δύσκολα πέρα.

Προσλαμβάνονται γόνοι παραγόντων της Ομοσπονδίας κι αν το όνομά τους «παίξει» στα media, όπως συνέβη με τον υιό Τσαγκρώνη, παίρνουν το καπελάκι τους και φεύγουν, δίχως να δώσουν λογαριασμό, δίχως να τους ζητηθούν εξηγήσεις, δίχως να θυμάται κανείς ότι πέρασαν από εκεί. Απίστευτα πράγματα… Οι «συγγενείς» είναι σταθερό σημείο αναφοράς σε Ομοσπονδία κι ΕΣΚΑ, ή αλλιώς είναι αυτό που ο λαός αναφέρει ως «έχει μπάρμπα στην Κορώνη».

Αλήθεια, το προσωπικό της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων υπάγεται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όπως συμβαίνει με το προσωπικό των υπόλοιπων ομοσπονδιών, ή όχι; Κάποια στιγμή η διαφάνεια πρέπει να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την ΕΟΚ, αλλά για όλες τις Ομοσπονδίες κι όσους λαμβάνουν κρατικό χρήμα. Εμείς με το μπάσκετ ασχολούμαστε, η ΕΟΚ μας ενδιαφέρει κι οι Ενώσεις που υπάγονται και λογοδοτούν σε αυτήν.

Όταν η μεγαλύτερη πληθυσμιακά Ένωση, αυτή της Αθήνας, έχει σχεδόν διπλάσιο προσωπικό από αυτό που δικαιούται, όταν γίνεται γραφείο εύρεσης εργασίας για τους συγγενείς και τους γόνους παραγόντων, τότε κάτι άσχημο μυρίζει στον χώρο της Ομοσπονδίας του ελληνικού μπάσκετ. Αν αυτά γίνονται υπό τη σκέπη του κ. Βασιλακόπουλου, τότε η ευθύνη βαραίνει τους δικούς του ώμους. Αν πάλι γίνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, τότε οφείλει να πράξει τα δέοντα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…