Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η… υπομονή του Σούλη και τα διάφορα μέτωπα

Η… υπομονή του Σούλη και τα διάφορα μέτωπα

markopoulos kontini

Δεν είναι “φρέσκο” το θέμα των οφειλών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ προς τον Σούλη Μαρκόπουλο… “Κρατά” αρκετό καιρό αυτό το ζήτημα, με τον Έλληνα κόουτς να προτιμά να μην μπαίνει στη διαδικασία σχολιασμού της όλης υπόθεσης. Ήθελε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το τι γίνεται με τις οφειλές (ή αν θέλετε, να μην το δημοσιοποιήσει η πλευρά του για να μην φανεί η δυσαρέσκεια που υπάρχει για το θέμα των καθυστερήσεων), δεν επιθυμούσε να πιέσει καταστάσεις και ήταν σε φάση αναμονής για να πληρωθεί. Βέβαια η καθυστέρηση ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και το στρατόπεδο του Ελληνα κόουτς έστειλε εξώδικο στην ΚΑΕ. Ο Σούλης έκανε πολύ υπομονή όσον αφορά τα οφειλόμενα και μάλιστα όταν το ebasket.gr είχε επικοινωνήσει μαζί του πριν -αρκετό- καιρό, εκείνος απέφυγε (ευγενικά) να σχολιάσει το όλο ζήτημα, έστω κι αν υπήρχε το “αγκάθι” της καθυστέρησης των πληρωμών (στελέχη της ομάδας “δικαιολογούσαν” την καθυστέρηση λόγω κάποιων δόσεων που είχαν αργήσει από τα τηλεοπτικά).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι… θέμα για τον ΠΑΟΚ (τον τρίτο του περασμένου πρωταθλήματος) το ότι η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με αρκετές καθυστερήσεις πληρωμών. Είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα των οφειλών προς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη… Τελικά τακτοποιήθηκε κομμάτι σχετικά με τα χρωστούμενα και ο Ελληνας φόργουορντ υπέγραψε στον ΠΑΟΚ. Η ανανέωση του συμβολαίου του αρχηγού του “Δικεφάλου” θα τελείωνε νωρίτερα αλλά ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ήταν αρκετούς μήνες πίσω σε ό,τι αφορά την μισθοδοσία και έπρεπε να λυθεί αυτή η υπόθεση. Ακόμη, είχαμε υπογραμμίσει και τις καθυστερήσεις πληρωμών σε άλλους Έλληνες παίκτες αλλά και σε ξένους (το κυριότερο πρόβλημα αφορούσε τους Έλληνες που προσπάθησαν και τελικά “κράτησαν” την… ηρεμία μέσα στην ομάδα). Μέσα στο καλοκαίρι είναι γεγονός πως υπήρξαν κάποια χρήματα που “έστειλε” η ΚΑΕ για να “κλείσει” “τρύπες”. Αναμενόμενο αυτό… Προαναγγείλαμε ότι μέσω του Ιβάν Σαββίδη θα προέκυπτε λύση.

Με την λήξη του πρωταθλήματος, επίσης, εκτός από τους παίκτες που ολοκλήρωσαν της σεζόν, δεν είχαν εξοφληθεί ο Όουεν Κλάσεν αλλά και ο Μιχάλης Λιάπης για τον οποίο η συμφωνία προέβλεπε πως θα έπρεπε να πληρωθεί παλιά οφειλόμενα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Είναι γνωστό πως η ΚΑΕ βασίζεται πολύ στον Ιβάν Σαββίδη, του οποίου η βοήθεια είναι υπερπολύτιμη για το τμήμα μπάσκετ. Ακόμη όμως και με μια προσωρινή παύση οικονομικής βοήθειας από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, έστω και για λίγους μήνες (αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαββίδης είναι πάντα κοντά στο τμήμα μπάσκετ και βοηθάει… περισσότερο από ότι απαιτεί ο ρόλος του), το ζητούμενο είναι να μην προκύπτουν “αγκάθια” για την μισθοδοσία όπως έγινε την περασμένη σεζόν (για την μισθοδοσία προφανώς και είναι υπεύθυνη η ΚΑΕ, όχι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ωστόσο διάφορες πλευρές που είχαν λαμβάνειν χρήματα πέρυσι έπαιρναν το μήνυμα πως ο ΠΑΟΚ… περιμένει λεφτά από τον Σαββίδη). Γιατί, με λίγα λόγια, η υπόθεση του Μαρκόπουλου είναι απλά ένα ακόμη -οικονομικό- θέμα στα άλλα που προηγήθηκαν (μέσα στην περασμένη αγωνιστική χρονιά) αφού υπήρξαν διάφορα μέτωπα που απαιτούσαν διευθέτηση όσον αφορά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.

  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Euroleague: έδωσε από 540 εισιτήρια σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων από την Euroleague. Παναθην…