Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η… χρονιά του Κόνιαρη

Η… χρονιά του Κόνιαρη

koniaris

Απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου δεν ήταν καλός (έμεινε άποντος) και γενικώς είναι έξω από τα… νερά του ως τώρα στα φιλικά. Στα πέντε ματς της προετοιμασίας ο Αντώνης Κόνιαρης έχει μόλις 3,6 πόντους μέσο όρο. Βέβαια ούτε… άγνωστος είναι, ούτε αποτελεί ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα για να “καλλιεργείται” έντονος προβληματισμός για την εικόνα του στα φιλικά. Το ζητούμενο και αυτό που έχει σημασία είναι τι θα γίνει στις επίσημες υποχρεώσεις. Ο νεαρός το καλοκαίρι δούλεψε στις ΗΠΑ προκειμένου να βελτιωθεί ατομικά και έχει στο μυαλό του φέτος να κάνει το… ξεπέταγμά του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Φυσικά έχει δείξει μέρος του ταλέντου του τα τελευταία χρόνια αλλά ο “μικρός”… μεγαλώνει, άρα μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις που έχει ο ίδιος από τον εαυτό του, όπως και οι απαιτήσεις του “Δικεφάλου”. Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει στον Κόνιαρη και τον έχει από μικρή ηλικία στις τάξεις του με μια παύση στην συνεργασία τους, όταν ο Ελληνας παίκτης μετακόμισε στον Παναθηναϊκό. Στον “Δικέφαλο” είναι διατεθειμένοι να του δώσουν… χρόνο και χώρο την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ειδικότερα από την στιγμή που “ήρθε” η επέκταση της συνεργασίας… Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει στο μυαλό και κάτι άλλο. Και αυτό είναι η πιθανή πώλησή του (υπάρχει σχετική ρήτρα στο συμβόλαιο) μετά το τέλος της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Το ζήτημα αυτό ήταν κατά νου και φέτος, τελικά δεν ήρθε κάποια “ελκυστική” πρόταση, οπότε… φυσιολογικά “έτρεξε” το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου (ως το 2020) καθώς αν δεν προέκυπτε, το επόμενο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε κανένα κέρδος δεδομένου πως το 2016 ο Κόνιαρης είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο (έληγε το 2019). Φυσικά αν ο “Δικέφαλος” υποθετικά (σ.σ. μιλάμε για το καλύτερο δυνατό σενάριο για τους “ασπρόμαυρους”) έχει… αλλάξει επίπεδο οικονομικά του χρόνου, μπορεί να μην “καίγεται” για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πώληση του νεαρού, αλλά με τις παρούσες συνθήκες είναι δεδομένο πως υπάρχει στο μυαλό το ενδεχόμενο να υπάρξει οικονομικό όφελος… μέσω του Κόνιαρη, έστω κι αν είναι αυτονόητο (και λογικό) πως στον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να το διατυμπανίσουν, ούτε να περάσουν το μήνυμα πως η πώληση του νεαρού είναι αυτοσκοπός.

Όπως και να έχει, η αγωνιστική χρονιά 2018-19 είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά το “κεφάλαιο” Κόνιαρης. Θα είναι σημαντική τόσο για τον παίκτη όσο και για τον “Δικέφαλο”, με τις δύο πλευρές να θέλουν να βγουν ωφελημένες από την συνεργασία τους.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …