Κεντρική Basket League Άρης Η άμυνα που “πνίγει” και τα τρίποντα…

Η άμυνα που “πνίγει” και τα τρίποντα…

aris omadilki pic

Μπορώ να πω ότι ο Άρης που θα δείτε θα χαρακτηρίζεται από την ενέργεια, την μαχητικότητα και την άμυνα“, έλεγε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Αγγέλου στο ebasket.gr σχετικά με την ομάδα της σεζόν 2018-19. Ήδη κάποια στοιχεία τα βλέπουμε, ειδικά στα… μετόπισθεν. Ο Άρης απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας στο ματς του Σαββάτου δέχτηκε μόλις 40 πόντους ως το 30′ ενώ τα υπόλοιπα 10 λεπτά δέχτηκε 14 πόντους (συνολικά 54 πόντους οι Γεωργιανοί).

Γενικότερα στον αγώνα έδειξε μεγάλη διάθεση αμυντικά και αυτό είναι ένα στοιχείο που θέλει να βλέπει ο Βαγγέλης Αγγέλου από τους παίκτες του. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, αυτά απέναντι σε Μπουγιουκσεχίρ, Ήφαιστο και Ντιναμό (εκτός και εντός έδρας), οι “κίτρινοι” δέχτηκαν μέσο όρο 62 πόντους. Οι Τούρκοι πέτυχαν 68 πόντους μαζί με την παράταση και το ματς “γύρισε” στην τέταρτη περίοδο όταν ο Άρης ανέβασε για τα καλά την πίεσή του αμυντικά οδηγώντας την Μπουγιουκσεχίρ σε κακές επιλογές ενώ κόντρα στον Ήφαιστο το πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς ήταν η επίθεση (56 πόντοι) και όχι η άμυνα (62 πόντοι).

Απέναντι στην Ντιναμό, στο εκτός έδρας παιχνίδι, ο Άρης είχε παθητικό 64 πόντους και 54 πόντους στον εντός έδρας ματς του Σαββάτου. Είναι γεγονός ότι οι Γεωργιανοί δεν είναι κάτι το… ιδιαίτερο σαν ομάδα, αλλά όποιος έχει δει τους τελευταίους τέσσερις αγώνες του συνόλου του Βαγγέλη Αγγέλου, θα έχει διαπιστώσει πως οι “κίτρινοι” -σταθερά- δείχνουν μεγάλη προσήλωση αμυντικά. Πιέζουν πολύ και μάλιστα κάποιες στιγμές αυτή η -έντονη- πίεση ξεκινά από την πρώτη πάσα των αντιπάλων. Ο Άρης δείχνει διάθεση να “πνίξει” τον αντίπαλο με την άμυνά του έτσι ώστε να του “χαλάσει” τα σχέδια για το τι έχει σχεδιάσει επιθετικά.

Από εκεί και πέρα, στα δύο ματς με την Ντιναμό, ένα θετικότατο στοιχείο ήταν η ευστοχία στα τρίποντα. Ειδικά στο παιχνίδι του Σαββάτου οι “κίτρινοι” είχαν 10/14 τρίποντα, όταν το σκορ ήταν 64-35! Βέβαια τα τρίποντα για κάθε ομάδα είναι… ρίσκο. Αν σκεφτούμε, πάντως, πως επιθετικά τα πράγματα στο παραγωγικό κομμάτι (και στο κομμάτι της ευστοχίας) δεν κυλούσαν τόσο καλά στα φιλικά, τότε αν μη τι άλλο είναι ενθαρρυντικό που ο Άρης άρχισε να “πυροβολεί” από τα 6.75 (είχε 16/27 σουτ έξω από τα 6.75 στον εντός έδρας αγώνα με τους Γεωργιανούς) στα επίσημα ματς. Aπέναντι στην Ντιναμό συνολικά είχε 29 εύστοχα τρίποντα, με ευστοχία 47.5%. Καθόλου άσχημα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…