Κεντρική Basket League ΑΕΚ Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

vince hunter aek khimki

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι νίκησε και τη Χίμκι με 71-64, για τη δεύτερη αγωνιστική του τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης” που διεξάγεται στην Κύπρο.

Παρά τις σημαντικές απουσίες της, η Ένωση έδειξε ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο, καταφέρνοντας “λυγίσει” και την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία είναι μία από τις ισχυρές της Ευρωλίγκας.

Η άμυνα ζώνης του Μπάνκι βραχυκύκλωσε και τους Ρώσους, οι οποίοι πέτυχαν μόλις 9 πόντους στην καθοριστική τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βινς Χάντερ. Ο Αμερικανός ψηλός της ΑΕΚ σημείωσε 16 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ, με τον Γκρίφιν να προσθέτει 14 πόντους και τον Σάκοτα 9 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο πρώην παίκτης της Κηφισιάς, Κρόκερ, με 16 πόντους. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεση του το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ρωσίας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι εξαρχής, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν κοντά στο σκορ και να αδυνατούν να ξεφύγουν. Η Χίμκι είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 33-27 στο ημίχρονο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρόκερ, ο οποίος έδινε σκορ στη ρωσική ομάδα από την περιφέρεια.

Με τον Χάντερ να παίρνει… φωτιά στην τρίτη περίοδο και να ευστοχεί μέχρι και σε τρίποντο, η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (55-55) στην τέταρτη περίοδο.

Με το σκορ στο 61-62 στο 34′, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στην άμυνα, έτρεξε ένα σερί (7-0) και ξέφυγε με 61-69, διατηρώντας το προβάδισμα δίχως να αγχωθεί μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-15,33-27, 55-55, 64-71.
ΧΙΜΚΙ: Κρόκερ 16 (4), Ζαΐτσεφ 3, Γκιλ 11 (2), Τζένκινς 3 (1), Τόμας 5, Βιάλτσερφ, Μόνια, Ζούμπκοφ 9 (1), Μίκι 11 (1), Κατσένκο, Βόλχιν, Γιακούσιν 6 (1).
ΑΕΚ: Μωραΐτης 8 (1), Σάκοτα 9 (9 ριμπάουντ), Γκρίφιν 14 (1), Γιαννόπουλος 9 (2), Χάντερ 16 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος 2 (6 κλεψίματα), Τσαλμπούρης, Αγραβάνης 5 (1), Ρογκαβόπουλος , Ματσιούλις 6, Ρόμπερσον 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
  • apostolidis

    “Μπαμ” με Αποστολίδη!

    Την πιο σπουδαία μεταγραφή της ιστορίας της ολοκλήρωσε η Γέφυρα, η οποία ανακοίνωσε την έν…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…