Κεντρική Διεθνή Αποσύρθηκε από τα παρκέ με επικό τρόπο ο Ντιο! (vid)

Αποσύρθηκε από τα παρκέ με επικό τρόπο ο Ντιο! (vid)

diaw

Ο Μπορίς Ντιό έβαλε τέλος στη μεγάλη καριέρα του. Ο Γάλλος φόργουορντ αποσύρθηκε από τη δράση και φρόντισε να ανακοινώσει την απόφαση του με επικό τρόπο, έχοντας στο πλευρό του δύο πολύ καλούς φίλους του, τον Ρόνι Τουριάφ και τον Τόνι Πάρκερ.

Οι τρεις Γάλλοι βρισκόντουσαν σ’ ένα σκάφος, όταν ο μέχρι πρότινος άσος της Λεβαλουά είπε το “Αυτό ήταν” (This is it), γνωστοποιώντας έτσι την απόφασή του να κρεμάσει τη φανέλα του.

Ο Ντιο αποχωρεί “γεμάτος” από τα παρκέ, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς το 2014, τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της λίγκας το 2006, πέντε μετάλλια με την Εθνική Γαλλίας (χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, χρυσό στο EuroBasket 2013, ασημένιο στο EuroBasket 2011 και δύο χάλκινα στα EuroBasket 2005, 2015) και μία θέση στην κορυφαία πεντάδα του EuroBasket 2005.

Τα πρώτα του βήματα στα επαγγελματικά παρκέ έγιναν στην Ορτέζ, ενώ στο ντραφτ του 2003 επελέγη από τους Ατλάντα Χοκς “ταξιδεύοντας” στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς υπέγραφε σε πολυετές συμβόλαιο με τα “γεράκια”.

Στο ΝΒΑ ο Ντιό φόρεσε επίσης τις φανέλες των Φοίνιξ Σανς (2005-08), Σάρλοτ Μπόμπκατς (2008-12), Σαν Αντόνιο Σπερς (2012-16) και Γιούτα Τζαζ (2016-17), για να επαναπατριστεί τη σεζόν 2017-18 αγωνιζόμενος με την Λεβαλουά, που αποτέλεσε και τον τελευταίο του σταθμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…