Κεντρική Basket League 14 χρόνια δίχως τον Αλφόνσο Φορντ…

14 χρόνια δίχως τον Αλφόνσο Φορντ…

alonso ford

Επρόκειτο για έναν εκ των πιο χαρισματικών σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, με το “βελούδινο” σουτ του και την απαράμιλλη ικανότητά του στο να βάζει με ευκολία την μπάλα στο καλάθι να τον καθιστά ως παίκτη-σύμβολο. Ο συνδυασμός του με την χαρισματική και καλοσυνάτη προσωπικότητά του τον τοποθέτησε βαθιά μέσα στις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων. Η ζωή, όμως, του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, με τον Αλφόνσο Φορντ να χάνει τη “μάχη” με τη λευχαιμία μια μέρα σαν σήμερα, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004.

Ο Φορντ ήταν ένας σεσημασμένος σκόρερ από πολύ μικρή ηλικία, σημειώνοντας ιστορικές επιδόσεις σε κολεγιακό επίπεδο με το Mississippi Valley State. Μπορεί να μην στέριωσε στο NBA αλλά η Ευρώπη αποδείχθηκε ότι θα του έδινε τον χώρο και τον χρόνο, ώστε να κάνει τα “μαγικά” του.

Η ομάδα του Παπάγου, ο Σπόρτινγκ, το Περιστέρι και ο Ολυμπιακός είχαν την τύχη να πάρουν κάτι από τη “λάμψη” του, με τον Φορντ να αναδεικνύεται 4 φορές πρώτος σκόρερ της Α1 κι άλλες 2 στην Ευρωλίγκα, έχοντας μια πρωτοφανή σύνδεση με τα αντίπαλα καλάθια!

Η λευχαιμία, όμως, αποδείχθηκε ανίκητος αντίπαλος, λυγίζοντας τον σπουδαίο Αμερικανό, αν και το χαμόγελο δεν έσβησε ποτέ από τα χείλη του.

ford

ford 2

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…