Υπόγειες διαδρομές

alevrogiannis panionios2

Γιώργος Κογκα λίδηςΟ Σταύρος Αλευρογιάννης αποχώρησε από τον Πανιώνιο. Αυτό είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αλλάξει, αφενός γιατί ο ίδιος θα γίνει… ρεζίλι, αφετέρου γιατί είναι δεδομένη η αντιπάθεια των οργανωμένων προς το πρόσωπό του και το αδιέξοδο στη σχέση τους (το γράψαμε από την πρώτη στιγμή) δεν επιτρέπει άλλες σκέψεις πέραν της αποχώρησης. Αυτό είναι το ένα (και μοναδικό για την ώρα) κρατούμενο.

Η ανακοίνωση αποχώρησης συνοδεύτηκε από… προσφορά των μετοχών στον ερασιτέχνη και δύο μέλη του «Ιστορικού». Κανείς, ούτε ο ερασιτέχνης, μπορούν να δεχθούν το «δώρο», καθώς κανείς δεν μπορεί να… τρέξει την ομάδα. Δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα, ούτε οι συνθήκες, αλλά ούτε η διάθεση να βάλει κάποιος εκ των δύο το κεφάλι του στον ντορβά. Άρα το δώρο είναι… άδωρο.

Η αποχώρηση Αλευρογιάννη ικανοποιεί τους… θαμώνες της πλατείας, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε ένα μεγάλο διοικητικό κενό, που έπρεπε να καλυφθεί το συντομότερο δυνατόν. Από τη στιγμή που ο τέως διοικητικός ηγέτης αποχώρησε, μια σειρά από εναλλακτικές, οι οποίες είχαν συζητηθεί (είτε σε επίπεδο πρότασης, είτε σε… καφενειακή μορφή) σε… κλειστά γραφεία, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο στόχος ήταν προφανής: Να καούν! Οι γνωρίζοντες μπορούν να αντιληφθούν και τις υπόγειες διαδρομές, μέσω των οποίων βγήκαν ονόματα στον αέρα (με πιο σημαντικό αυτό του Φάνη Χριστοδούλου). Μα γιατί να καούν οι εναλλακτικές;

Εσχάτως κυκλοφόρησε σε ένα περιθωριακό ηλεκτρονικό τόπο η «φήμη» πως ο Πανιώνιος θα περιέλθει στα χέρια της συζύγου του κ. Αλευρογιάννη, η οποία είναι αλήθεια πως έχει τον δυναμισμό, όχι όμως και τη διάθεση. Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός χώρος είναι… κόκκινο πανί (εκ παλαιόθεν)  για τους «Πάνθηρες», γι’ αυτό και δεν υπήρξε αναπαραγωγή…

Για όσους γνωρίζουν τις… υπόγειες διαδρομές, ο ανώνυμος ρεπόρτερ έχει πολύ φιλική σχέση με τον εξ απορρήτων του Αλευρογιάννη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ή ότι ο «κολλητός» του γιατρού πρόδωσε ενδόμυχες σκέψεις (απίθανο), ή ότι απλά το όνομα βγήκε στον αέρα για να μετρήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου, να δουν αν θα περάσει ή θα συναντήσει αντιδράσεις.

Οι οπαδοί του Πανιωνίου (και δη αυτοί που κατονόμασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γιατρός) δεν υπήρχε περίπτωση να αναπαραγάγουν κείμενο από το εν λόγω site, όμως έγινε δουλίτσα. Κι ως εδώ, είναι ωραία ιστορία για όσους θέλουν να κοιτάζουν από την κλειδαρότρυπα.

Στην ουσία ο Πανιώνιος είναι η μόνη μετέωρη (για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν) ομάδα τη στιγμή που μπήκαμε στο δεύτερο μισό του Αυγούστου. Σε σχέση με πέρυσι έχει Αμερικανούς, που όμως κανείς δεν ξέρει ποιος θα τους πληρώσει κι αν ο επόμενος τους θέλει. Όμως, σε σχέση με πέρυσι, οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 είναι πιο δυνατές, πιο ενισχυμένες, ενώ οι «κυανέρυθροι» είναι στο χαμηλότερο ποσοστό συσπείρωσης, από τη στιγμή που με τον έναν ή άλλο τρόπο στο… κόλπο είναι ο κ. Αλευρογιάννης.

Για όσους θέλουν τον Πανιώνιο υπολογίσιμη δύναμη, όλα αυτά ΜΟΝΟ κακό κάνουν. Ξενερώνουν (ακόμα περισσότερο) τον κόσμο, ενώ αποθαρρύνουν κάθε -δυνητικά- υποψήφιο αγοραστή. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παιχνίδια ολέθρου αυτές οι υπόγειες διαδρομές και σταματάμε εδώ, για να μην χαρακτηριστούμε κινδυνολόγοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…