Κεντρική Basket League Άρης Ο Έλις, η… γροθιά στον Αγγελίδη και η “συγγνώμη” με 30αρα στο ντέρμπι

Ο Έλις, η… γροθιά στον Αγγελίδη και η “συγγνώμη” με 30αρα στο ντέρμπι

harold ellis

Ήταν σαν σήμερα (25/8) το 1995 (πριν ακριβώς 23 χρόνια) όταν δημοσιεύονταν στον Τύπο δηλώσεις του Χάρολντ Ελις ο οποίος κατά την άφιξή του στην Ελλάδα τόνιζε πως έχει τις δυνατότητες προκειμένου να εξελιχθεί σε ηγέτη του Άρη. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε επιλέξει τον Αμερικανό για να ενισχυθούν σημαντικά οι “κίτρινοι” και στις 25/8/95 η εφημερίδα “Μακεδονία” έγραφε:

“Ο Ελις βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα και δηλώνει απόλυτα έτοιμος για το τεστ στο τουρνουά. «Είμαι 100% έτοιμος να δείξω τις δυνατότητές μου», δήλωσε ο Ελις, που επηρεάστηκε πολύ από την μετακίνηση του Ουίλκινς στον Παναθηναϊκό και πήρε την απόφαση να ακολουθήσει κι αυτός τον δρόμο για την Ελλάδα. Μάλιστα, οι δυο τους ήταν συμπαίκτες, για μικρό χρονικό διάστημα, στους Λος Αντζελες Κλίπερς, προς το τέλος της περιόδου 1993-94.

«Μπορώ να γίνω ο ηγέτης του Αρη, να βοηθήσω στο σκοράρισμα. Μου αρέσουν τα θεαματικά καρφώματα και το παιχνίδι, που ξεσηκώνει τους φίλους του μπάσκετ», τόνισε ο Ελις, που εντυπωσίασε με την αυτοπεποίθησή του και τη σιγουριά ότι θα μείνει στον Αρη”.

Ο Ελις ήταν ιδιαίτερα εκρηκτικός ως χαρακτήρας και μάλιστα έφτασε σημείο να… γρονθοκοπήσει συμπαίκτη του στον Άρη, τον Ντίνο Αγγελίδη! Κατά την προετοιμασία του ντέρμπι (στο τέλος του Μάρτη του 1996) με τον ΠΑΟΚ, ο Αμερικανός δέχτηκε μια αγκωνιά από τον Αγγελίδη και “απάντησε” με… γροθιά. Ο -χτυπημένος- Αγγελίδης (υπέστη διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο), έτσι, δεν είχε παίξει απέναντι στον “Δικέφαλο” ωστόσο συγχώρεσε τον Αμερικανό που του ζήτησε συγγνώμη.

Μου ζήτησε συγγνώμη, μου είπε ότι έπαιξε για μένα, ότι όλη η ομάδα έπαιξε για μένα. Εγώ δέχτηκα την συγγνώμη. Δεν έχω καμιά διαφορά με τον Χάρολντ”, έλεγε ο Ντίνος Αγγελίδης (μετά το ματς με τον “Δικέφαλο”) για το περιστατικό με τον Έλις ο οποίος έπειτα από συγκεκριμένο επεισόδιο φρόντισε να πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ για να οδηγήσει τους “κίτρινους” στην νίκη και να… αφιερώσει την νίκη στον συμπαίκτη του που είχε τραυματιστεί. Ο Ελις πέτυχε 30 πόντους απέναντι στον “Δικέφαλο”, εκ των οποίων οι 20 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ενώ είχε 10 ριμπάουντ αλλά και πέντε κλεψίματα. Ο Άρης, τότε, είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ με σκορ 86-74.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…