Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μια άλλη ματιά για τις Εθνικές

Μια άλλη ματιά για τις Εθνικές

dimitris moraitis ellada souidia ethniki neon

Γιώργος Κογκα λίδηςΣε αγωνιστικό επίπεδο -σχεδόν- όλες οι λεγόμενες «μικρές» Εθνικές καταποντίστηκαν. Το γιατί έχει αναλυθεί (και από μας), καθένας μπορεί να προσθέσει τη δική του ιδέα κι αντίληψη, δίχως να έχει κανείς τη μοναδική αλήθεια. Εμείς, επειδή ψάχνουμε και πίσω από τα προφανή, θέλουμε να αναδείξουμε μια διαφορετική οπτική, που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα, αλλά που είναι μέρος της ρίζας του κακού.

Τα ταξίδια των Εθνικών ομάδων έχουν ένα κόστος, το οποίο κανείς μας δεν γνωρίζει. Πέραν του ότι εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ (στον οικονομικό απολογισμό) ένα ποσό το οποίο κόστισαν «εκδηλώσεις του εξωτερικού» (διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ) καμία περαιτέρω ανάλυση δεν υπάρχει.

Αλήθεια, οι χώρες που διοργανώνουν τους εκάστοτε αγώνες καλύπτουν έξοδα διαμονής και πόσα; Τα χρήματα που ξοδεύει η Ομοσπονδία υπάρχουν σε αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Η ΓΓΑ γνωρίζει κι έχει εγκρίνει για κάθε αποστολή ποιοι και πώς ταξιδεύουν;

Απλά ερωτήματα, τα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν. Οι Ομοσπονδίες που επιχορηγούνται από το κράτος, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν τις απαντήσεις πριν τις ερωτήσεις. Οφείλουν να έχουν ανακοινώσει τα πάντα, έτσι καθένας (καλοπροαίρετος ή μη) να γνωρίζει.

Έχει σημασία να μάθουμε αν οι συνοδοί των εθνικών ομάδων ταξιδεύουν πρώτη θέση, ή στην οικονομική (ένα απλό μικρό παράδειγμα). Θα πείτε από αυτό θα κριθεί η επιτυχία; ΝΑΙ, και από αυτό, αν όχι πρωτίστως από αυτό. Γιατί η ομάδα είναι ομάδα και πρέπει όλοι μαζί να είναι στην αποστολή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, μέλη της αποστολής (όποια κι αν είναι αυτά) δεν επιτρέπεται στο φαγητό να παραγγείλουν μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό, όταν αυτό δεν προβλέπεται για τους παίκτες. Έτσι, ώστε όλοι να νιώθουν ίσοι, όλοι να νιώθουν κομμάτι του συνόλου.

Επιστρέφω στα των αποστολών. Έχει ελεγχθεί αν πηγαίνουν ως συνοδοί αυτοί που πρέπει να είναι εκεί και δεν παίρνουν μαζί τους -για ταξιδάκι αναψυχής- γυναίκες και οικογένειες; Πρόδηλο είναι πως πρέπει να υπάρχει απάντηση, να είναι ξεκάθαρη και στις αποστολές να ταξιδεύουν οι έχοντες εργασία, οι οποίοι θα ακολουθούν το πρόγραμμα των παικτών, θα είναι στις ίδιες με αυτούς θέσεις, δίχως ιδιαίτερα προνόμια, πλην ενός μονόκλινου δωματίου για τον αρχηγό της αποστολής.

Είναι μικρά (όχι και τόσο) πραγματάκια, που κάνουν μεγάλες διαφορές στο πώς αντιμετωπίζονται οι «μικρές» Εθνικές. Κι είναι πραγματάκια για τα οποία οφείλουν να απαντήσουν και η ΕΟΚ, αλλά και η ΓΓΑ ως εποπτεύουσα αρχή. Να μας πουν ότι «ναι, έχουν ελεγχθεί τα πάντα κι είναι όπως πρέπει». Εμείς πιστεύουμε πως όλοι είναι αθώοι, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, αλλά θέλουμε να πάρουμε και τα αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια μας/σας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…