Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κολοβέρος: “Έχουμε δύο ακόμη αγώνες και θέλουμε νίκες”

Κολοβέρος: “Έχουμε δύο ακόμη αγώνες και θέλουμε νίκες”

Η Εθνική Παίδων δεν τα κατάφερε στα προημιτελικά κόντρα στην Ισπανία και έμεινε εκτός τετράδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16. Η Ελλάδα όμως δεν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, καθώς θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8. Ο Ιωσήφ Κολοβέρος δήλωσε ότι θέλουν νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια.

“Κάναμε ότι μπορούσαμε απέναντι στην Ισπανία, αλλά είναι καλή ομάδα, έχει κορμιά που μας έλειπαν γενικότερα. Στο πρώτο ημίχρονο καλύψαμε τη διαφορά αυτή με την άμυνα, την πίεση, είχαμε και καλά ποσοστά στα σουτ, αλλά στο δεύτερο μπήκαν κάποια δικά τους σουτ, εμείς ήμασταν άστοχοι και όλο το παιχνίδι ξέφυγε”.

Η εμπειρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πρώτη για τους Έλληνες παίκτες, ήταν κάτι διαφορετικό: “Είναι κάτι στο οποίο δεν έχουμε μάθει με τους σχεδόν καθημερινούς αγώνες. Υπάρχει κούραση για όλες τις ομάδες, αλλά γι’ αυτό το λόγο κάναμε προετοιμασία, γι’ αυτό ήμασταν μαζί ένα μήνα δουλεύοντας. Γενικά όμως όλο αυτό είναι μια πολύ ωραία εμπειρία, αλλά…”.

Αυτό το «αλλά» στρέφει το βλέμμα στη συνέχεια: “… έχουμε δύο ακόμη αγώνες με πρώτο αυτό με την Λετονία, Δεν τελείωσε εδώ το τουρνουά. Θέλουμε να νικήσουμε και να συνεχίσουμε στον τελευταίο αγώνα. Για εμάς η πέμπτη από την όγδοη θέση έχει διαφορά. Είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω με ενέργεια και πάθος μπορούμε να νικήσουμε”.

Όλη αυτή η εμπειρία με νίκες, ήττες, χαρές, στενοχώριες και έναν τραυματισμό που κράτησε έναν συμπαίκτη τους εκτός τουρνουά σε ελάχιστες μέρες έχει φέρει τα μέλη της ομάδας κοντά: “Είναι αλήθεια… Δεθήκαμε πολύ. Είμαστε ένα μήνα μαζί, κάποιοι γνωριζόμαστε και από πέρυσι, αλλά όλο αυτό σε φέρνει πιο κοντά, σε κάνει ομάδα και κάτι περισσότερο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Συνεχίζεται η «λάσπη» για το έπος του ’87

Συντεταγμένη «λάσπη» έχουν ξεκινήσει να πετούν μέλη της τότε ομάδας της ΕΣΣΔ, που ηττήθηκε…