Καμία σκιά…

koroivos

Γιώργος Κογκα λίδηςΉμασταν εμείς που γράψαμε -από ετούτη εδώ τη στήλη- ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι άνθρωποι του Κοροίβου τον υποβιβασμό τους ήταν τραγικός. Με τον τρόπο που αντέδρασαν ήταν αυτοί που… άξιζαν να πέσουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν τους ακούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνουμε προσοχή, ακόμα και στην πιο περίεργη φράση που χρησιμοποίησαν.

Οι διοικούντες τον Κόροιβο είπαν ανοιχτά πως κάτι συνέβη την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τα Τρίκαλα. Κι οι Θεσσαλοί, που πέρασαν νικητές από την Αμαλιάδα, δεν είχαν λόγο να χρησιμοποιήσουν αθέμιτα μέσα για να φτάσουν στη νίκη, καθώς είχαν προ πολλού υποβιβαστεί (και σχεδόν διαλυθεί). Άρα η όποια -πιθανή ή απίθανη- προσπάθεια θα γίνονταν από… τρίτη ομάδα.

Ο Αθλητικός Δικαστής κάλεσε (ορθώς) τους ανθρώπους του Κοροίβου για εξηγήσεις. Πρόσφατα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας, μάθαμε (επίσημα) ότι η υπόθεση έφτασε στον Αθλητικό Εισαγγελέα. Ψάξαμε, κάναμε ρεπορτάζ κι οι πληροφορίες μας λένε ότι η καταγγελία είναι συγκεκριμένη.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται αθλητές, παράγοντες άλλης ομάδας κι ένας μάνατζερ. Ενδεχομένως και διαιτητές. Εμείς μάθαμε αυτά που έπρεπε να μάθουμε. Από εδώ και πέρα είναι ευθύνη του Αθλητικού Εισαγγελέα να μην αφήσει την παραμικρή σκιά πάνω από το εθνικό μας σπορ. Να ανοίξουν άμεσα οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, ώστε να φανεί αν συντρέχουν λόγοι καχυποψίας.

Θυμίζουμε πως από τη στιγμή που ο αγώνας ήταν στο στοίχημα, πέραν του όποιου αθλητικού αποτελέσματος, της διαμόρφωσης της βαθμολογίας, ποιος έπεσε και ποιος όχι, αν υπάρχει δόλια παρέμβαση συνιστά κακούργημα. Ως εκ τούτου, ο Αθλητικός Εισαγγελέας έχει ευθύνη απέναντι στον ελληνική αθλητική κοινότητα, να μάθουμε αν οι άνθρωποι του Κοροίβου έχουν… μεγάλη φαντασία, ή είναι καλά πληροφορημένοι.

Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε να τιμωρηθούν για δυσφήμιση του αθλήματος. Αν όχι, να τιμωρηθούν όποιοι προέβησαν σε συναλλαγή. Εμείς γνωρίζουμε (μέσα από το ρεπορτάζ) και πρόσωπα, και ονόματα, αλλά θα ήταν το λιγότερο ανώριμο να αρχίσουμε να «φωτογραφίζουμε» ανθρώπους, δίχως να υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Για την ώρα καλύπτονται όλοι από το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν πρέπει να αποδείξουν εκείνοι ότι δεν είναι ελέφαντες, πρέπει να αποδειχθεί -πέραν πάσης υποψίας- ότι έκαναν παράνομες ενέργειες…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…