Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Χατζηλεοντή: “Το κάναμε να φαίνεται εύκολο”

Χατζηλεοντή: “Το κάναμε να φαίνεται εύκολο”

ioanna xatzileonti korasides

Η Εθνική Κορασίδων μπήκε με το δεξί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β’ Κατηγορίας στο Μαυροβούνιο και ελπίζει να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι. Η πρεμιέρα της αν και έκρυβε κινδύνους αρχικά γιατί απλά ήταν πρεμιέρα και δεύτερον γιατί αντιμετώπιζε την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, αποδείχθηκε εύκολη. Η αρχηγός της ομάδας, Ιωάννα Χατζηλεοντή δέχεται τη λέξη «εύκολη» για τον αγώνα της πρεμιέρας, αλλά υπό… προϋποθέσεις.

“Δεν ήταν εύκολο εξ’ ορισμού. Εμείς το κάναμε εύκολο μέσα από τον τρόπο που παίξαμε. Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο, παίξαμε καλά στο κομμάτι αυτό και μετά μας βγήκε και η επίθεση. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περιμέναμε πως θα εξελιχθεί έτσι το παιχνίδι. Αλλά είδαμε πως μπορούμε, είχαμε αυτοπεποίθηση, οι βάσεις μπήκαν από την άμυνα και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό”.

Η Ελληνίδα φόργουορντ στάθηκε στην συγκέντρωση και «στο πλάνο των προπονητών που προσπαθήσαμε να το ακολουθήσουμε όσο γίνεται πιο πιστά» και το θέτει ως στόχο και για την αυριανή αναμέτρηση με την ΠΓΔΜ: ‘Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τις εντολές που θα έχουμε. Είναι καλύτερη ομάδα από το Μαυροβούνιο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το στόχο μας. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη’.

Η περσινή εμπειρία μπορεί να γίνει οδηγός για την Χατζηλεοντή που την βίωσε και τις συμπαίκτριές της. Πέρυσι η Εθνική Κορασίδων αν και τερμάτισε στην τρίτη θέση δεν πήρε την άνοδο, καθώς η Λιθουανία που έπεφτε από την Α’ Κατηγορία είχε αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κορασίδων και έτσι έπεσαν δύο ομάδες και ανέβηκαν δύο με την ελληνική να μένει εκτός: “Πρέπει να προσέξουμε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Να πάρουμε αρχικά την πρόκριση από τους ομίλους, όπου δίνονται μόνο δύο εισιτήρια και μετά να μπούμε στα νοκ άουτ, όπου η ήττα ουσιαστικά «απαγορεύεται». Μια ήττα σε αφήνει εκτός. Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα… Να περάσουμε πρώτα τον όμιλο και μετά θα δούμε τους αγώνες έναν έναν, ελπίζοντας να φτάσουμε εκεί που θέλουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…