Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Πανιώνιος: Υποχρέωση αποχώρησης

Πανιώνιος: Υποχρέωση αποχώρησης

Γιώργος Κογκα λίδηςΟι ανακοινώσεις του Panthers Club 1983 είναι πάντα ενδιαφέρουσες (όσο και μακροσκελείς). Οι «Πάνθηρες» δεν είναι μια… παρέα χουλιγκάνων, αλλά άνθρωποι που ξοδεύουν χρόνο για την ομάδα τους, αλλά κυρίως έχουν τη δική τους κοσμοθεωρία, είναι πιστοί στην κουλτούρα και σε ιδανικά, που για άλλους είναι ξεπερασμένα, για άλλους είναι «λάθος δρόμος».

Χρησιμοποίησαν 1.262 λέξεις για να καταγράψουν την αντίθεσή τους με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Σταύρο Αλευρογιάννη. Ενδεχομένως, εκ του περισσού, καθώς είναι γνωστό ότι οι σχέσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο και μάλιστα με μαθηματική πρόοδο. Από αυτές τις 1.262 λέξεις κρατώ τις 12! Είναι αρκετές για να μεταδοθεί το μήνυμα…

«Ποτέ και κανείς που δίχασε τον κόσμο μιας ομάδας, δεν βγήκε κερδισμένος» γράφουν στο μήνυμά τους οι «Πάνθηρες», δηλώνοντας παράλληλα την απόφαση να απέχουν από τους αγώνες του μπασκετικού Πανιωνίου. Στην ουσία πέταξαν το μπαλάκι στον κ. Αλευρογιάννη, κάνοντας την κίνησή τους.

Οι ομάδες είναι Ανώνυμες Εταιρίες κι οι Ανώνυμες Εταιρίες έχουν προέδρους, Δ.Σ., ανθρώπους που διαχειρίζονται τα έξοδα και φροντίζουν να υπάρχουν έσοδα. Ως εκ τούτου οι διοικήσεις δεν είναι… λαϊκής βάσης. Υπάρχουν, όμως, κι ομάδες που έχουν τη δική τους ιστορία, τα δικά τους «ήθη κι έθιμα», που ζουν στον δικό τους… κόσμο. Μικρόκοσμο για άλλους, στράτα ζωής γι’ αυτούς που περπατούν.

Ο Πανιώνιος είναι από τις… άλλες ομάδες. Αν είσαι απέναντι στους «Πάνθηρες» είσαι μετέωρος, ή μάλλον δεν έχεις λόγο να είσαι εκεί. Αν δεν σε θέλουν σ’ ένα πάρτι, που ξεκίνησε πριν από σένα, και θα συνεχιστεί και μετά από σένα, δεν έχεις λόγο να πας, ακόμα κι αν κουβαλήσεις μαζί σου όλα τα ποτά.

Είναι πρόδηλο πως σε ομάδα που οι οργανωμένοι έχουν λόγο (κι είναι φορές που ο λόγος τους είναι σημαντικός για το χθες, το σήμερα και το αύριο, όπως συνέβη στην περίπτωση Γιατζόγλου, όταν και διορθώθηκε το διοικητικό… λάθος ), θα υπάρξουν στιγμές έντασης, κόντρας, διαφωνίας. Οι οικογένειες τα έχουν αυτά.

Εδώ, όμως, έχουμε απριόρι κόντρα. Είναι ξεκάθαρο πως όσα (ενδεχομένως) ενώνουν είναι απείρως λιγότερα από εκείνα που χωρίζουν, οπότε για ποιον λόγο να παραμείνει στη θέση του ο κ. Αλευρογιάννης; Γνωρίζοντάς τον προσωπικά, θεωρώ ότι τον αδικούν όταν λένε πως μένει στον Πανιώνιο για την προβολή του. Δεν το έχει ανάγκη.

Ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του επιμένοντας πεισματικά να συνεχίζει κάπου που δημόσια λένε ότι δεν τον θέλουν. Έβαλε χρήματα, ξόδεψε ώρες (περισσότερες απ’ όσες είχε), έβαλε ψυχή, αλλά δεν κατόρθωσε να πιάσει τον χτύπο της καρδιάς των «Πάνθηρων», γιατί απλά ποτέ δεν ήταν μέρος από τον δικό του κόσμο. Δεν είναι υποχρεωτικό ένας επιχειρηματίας να κινείται σε αυτά τα μονοπάτια, όμως «απολιτίκ Πανιώνιος» δεν γίνεται. Κι αυτό είναι ένα παράδειγμα.

Λύσεις υπάρχουν. Εν προκειμένω η λύση είναι μία: Πρέπει άμεσα ο κ. Αλευρογιάννης να προκαλέσει εξελίξεις, να αποχωρήσει, δίνοντας στον Πανιώνιο την ευκαιρία να έχει μια διοίκηση κοινής αποδοχής. Δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Τέλος ο Μπέντιλ από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τον Μπεν Μπέντιλ στο ρόστερ του την νέα σεζόν. Συγκεκριμένα, όπ…