Κεντρική Διεθνή Ο Νίκος στο Λουγκάνο

Ο Νίκος στο Λουγκάνο

maragkidis tournament kataktisi mvp

Η ελληνική παροικία του εξωτερικού μεγαλώνει, καθώς άλλο ένα μεγάλο ταλέντο της χώρας μας θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός συνόρων. Ο λόγος για τον Νίκο Μαραγκίδη, ο οποίος από χθες ανήκει στο δυναμικό της Μασάνο Λουγκάνο, ομάδας που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ελβετικού πρωταθλήματος.

Η SAM Basket Massagno, όπως είναι η ονομασία της ομάδας, ζήτησαν πριν από λίγες ημέρες από τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου να περάσει από δοκιμαστικά. Όντως, ο Νίκος Μαραγκίδης βρέθηκε στην Ελβετία, έκανε προπονήσεις στο Λουγκάνο κι ο κόουτς της ομάδας (Robbi Gubitosa) εισηγήθηκε αμέσως την απόκτησή του.

Ο νεαρός Έλληνας παίκτης καταλαμβάνει τη θέση του ενός εκ των τριών ξένων, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για απόκτηση ελβετικής υπηκοότητας, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να αγωνιστεί ως Ελβετός παίκτης. Είναι, όμως, χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο κόουτς της Μασάνο, το γεγονός ότι θα πάρει τη θέση ξένου.

Ο Νίκος Μαραγκίδης έστειλε χθες υπογεγραμμένο το συμβόλαιο που του πρότεινε η ελβετική ομάδα και πλέον ετοιμάζεται να μετακομίσει, καθώς από τα μέσα Αυγούστου ξεκινά η προετοιμασία στο Λουγκάνο, αλλά και μια σειρά φιλικών με ομάδες (κυρίως) από την Ιταλία, καθώς το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη, στο καντόνι Τιτσίνο στην νότια Ελβετία.

Ο 21χρονος μπασκετμπολίστας, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ, στο Μπρούστερ), είχε προτάσεις από κολέγια για πλήρη υποτροφία, αλλά η πρόταση από τη Μασάνο ήταν τέτοια, που δεν μπορούσε να την αρνηθεί. Στο Λουγκάνο θα κάνει τα πρώτα ουσιαστικά επαγγελματικά του βήματα, μεγαλώνοντας έτσι τον αριθμό των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται εκτός συνόρων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…