Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μπασκετικό τηλεπαιχνίδι

Μπασκετικό τηλεπαιχνίδι

EOK

Γιώργος Κογκα λίδηςΣτο χωριό μου (και η πρωτεύουσα ένα μεγάλο χωριό είναι) λένε «μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης». Κι είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν την ψευτιά στο αίμα τους. Θα το διαπιστώσετε παρακάτω. Ευκαιρία είναι να εκμεταλλευτούν αυτή την… ιδιαιτερότητα και να γεμίσουν με χρήματα τα (άδεια) ταμεία της Ομοσπονδίας.

Η πρότασή μας είναι να δημιουργήσουν ένα τηλεπαιχνίδι με τίτλο «βρείτε τον ψεύτη». Είναι βέβαιο ότι θα έχει μεγάλη τηλεθέαση -άρα κι έσοδα-, καθώς είναι πραγματικά δύσκολο να ανακαλύψεις ποιος απ’ όλους είναι αυτός που λέει ψέματα. Κι επειδή δεν έχει αξία να μιλάμε γενικά, ας δώσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Στην απάντησή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η ΕΟΚ υποστήριξε πως «η ΚΕΔ είναι η μοναδική υπεύθυνη για τους ορισμούς των διαιτητών στο πρωτάθλημα, με βάση τον αθλητικό νόμο, για την κρίση, αξιολόγηση και χρησιμοποίηση των διαιτητών». Με αυτόν τον τρόπο οι παράγοντες της Ομοσπονδίας και προσωπικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αποποιήθηκαν την ευθύνη για τον μη ορισμό των τεσσάρων διαιτητών της Ευρωλίγκας.

Ήρθε, όμως, ο Στέλιος Συμεωνίδης και είπε -ευθαρσώς- στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Ναι σας το λέω ευθέως, το παραδέχομαι. Δεν το κρύβω. Ο Βασιλακόπουλος δεν ήθελε να τους βάλει να παίξουν».

Έχουμε, λοιπόν, από τη μία την αξιόπιστη διοίκηση της ΕΟΚ να ενημερώνει υπεύθυνα κι επισήμως τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ότι ουδεμία σχέση έχει με τον… φόνο και πως υπεύθυνα είναι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και λίγο καιρό μετά να έρχεται κορυφαίο μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ και να λέει «όχι, ο Βασιλακόπουλος μας είπε να μην παίζουν».

Ποιος λέει ψέματα; Αν λέει ο κ. Συμεωνίδης, δεν έχει παρά να τον αποπέμψει ο κ. Βασιλακόπουλος, επειδή αφενός τον εκθέτει, αφετέρου δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που «δια νόμου» έχει. Άρα είναι εξ ορισμού ακατάλληλος γι’ αυτή τη θέση.

Αν λέει ψέματα ο κ. Βασιλακόπουλος, ας τον χαίρεται ο κ. Βασιλειάδης κι ας ανέχεται να τον κοροϊδεύει κατάμουτρα. Τουλάχιστον να συνεννοηθούν μεταξύ τους να λένε όλοι το ίδιο ψέμα, αλλά αυτό δεν γίνεται, καθώς ο ένας φορτώνει τα βάρη στον άλλον. Επί της ουσίας έχουν παραβεί άπαντες το καθήκον τους κι αυτό είναι… βούτυρο στο ψωμί των διαιτητών της Ευρωλίγκας. Όσων επιλέξουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…