Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Με την ουρά στα σκέλια

Με την ουρά στα σκέλια

giorgos vasilakopoulos

Πριν από καιρό είχαμε αναδείξει την υπόθεση των διαιτητών (από διάφορες πόλεις της χώρας) με μπροστάρη τον Ανέστη Πανταζή, οι οποίοι ζητούσαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να τους δώσει πλήρη ενημέρωση για τους αγώνες που «σφύριξαν». Η ΕΟΚ δεν απάντησε ούτε στα τηλεφωνήματα, ούτε στα εξώδικα, ούτε στις… οχλήσεις, με αποτέλεσμα οι 12 διαιτητές να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα.

Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ, καθώς οι παράγοντες της ομοσπονδίας -μια μέρα πριν φτάσει το θέμα στο… ακροατήριο (την Πέμπτη)- έστειλαν όλα τα φύλα αγώνα που ζήτησαν οι διαιτητές. Τι σημαίνει αυτό;

Σε θεωρητικό επίπεδο, η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας, μετά τις απανωτές δικαστικές ήττες, συμμορφώθηκε. Κατάλαβε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ότι ΔΕΝ είναι ο μοναδικός λόγος για να γυρίζει η γη γύρω από τον άξονά της και πως η τάση να κάνει «ό,τι του καπνίσει» τον μπλέκει σε περιπέτειες.

Τρινκιέρι, Αγαδάκος, Γεωργαλλής, οι τέσσερις της Ευρωλίγκας, ήταν οι συνεχόμενες ήττες, που τον ανάγκασαν να βάλει την ουρά στα σκέλια και να κάνει το αυτονόητο: Να δώσει στους διαιτητές τα φύλλα αγώνα που ζητούσαν κι είχαν κάθε δικαίωμα να κατέχουν.

Σε πρακτικό επίπεδο, η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας συνεχίζει την τακτική της καμένης γης. Βλέπετε, πλέον οι 12 έχουν και τα χαρτιά στα χέρια τους κι ετοιμάζονται για τη δικαστική διαμάχη, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο κι… έχει ο Θεός. Οι διαιτητές ζητάνε τα δεδουλευμένα (είναι μέρος των 3.500.000 ευρώ που χρωστά η ΕΟΚ) και θα συνεχίσουν να τα διεκδικούν δικαστικά.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κι η παρέα του συνεχίζει να χρεώνει την επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ. Γνωρίζει ότι η ημερομηνία λήξης της θητείας του είναι… κοντινή. Ο «αιώνιος» πρόεδρος έχει αντιληφθεί ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα και πλέον έχει μπει στη διαδικασία να αθροίζει χρέη, που θα πνίξουν τους επόμενους και θα τους φέρουν (με το «καλημέρα») απέναντι σε εργαζόμενους, οι οποίοι θα διεκδικούν τα χρήματά τους.

Όλα αυτά τα κάνει με το… σκριν, ή την αδιαφορία της Πολιτείας, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να ρωτήσει γιατί υπάρχει αυτό το χρέος, να μάθει αν κι από πότε είναι απλήρωτοι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, να δει αν η ΕΟΚ είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει στους απερχόμενους να δυναμιτίσουν την επόμενη διοίκηση.

Άσχετο, αλλά τόσο σχετικό: Είναι εντυπωσιακό ότι στην ΕΣΚΑ (το χωνευτήρι των ρουσφετιών) εργάζονται και άνθρωποι που ΔΕΝ είναι… συγγενείς. Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε σύντομα και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

fylla agona

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ταβάρες: «Στόχος μου να παραμείνω στη Ρεάλ»

Απαντά στα μεταγραφικά σενάρια ο Έντι Ταβάρες. Το όνομα του Έντι Ταβάρες είναι ίσως ένα απ…