Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Είναι ωραία στον Παράδεισο

Είναι ωραία στον Παράδεισο

giorgos vasilakopoulos

Γιώργος Κογκα λίδηςΠώς το έλεγε ο Γιάννης Αγγελάκας; «Είναι ωραία στον παράδεισο, έχει κι έξοδο κινδύνου». Μωρέ κι εδώ μια χαρά είναι. Ο υδράργυρος στα ύψη, οι παραλίες βουλιάζουν κι οι έχοντες την ευθύνη για τον έλεγχο του ελληνικού αθλητισμού και των χρημάτων του ελληνικού λαού, αυτοί που οφείλουν να προστατεύουν την αξιοπιστία των σπορ (άρα και του μπάσκετ), λιάζονται. Σημαντικό -μείζον ζήτημα- είναι να χρησιμοποιούν το σωστό αντηλιακό, γιατί «είναι ο ήλιος που έχει γίνει επικίνδυνος», που έλεγε κι η Καίτη Γαρμπή (το λες και… ποιότητα).

Υπάρχει ένας τύπος στη Λάρισα. Ωραίος τύπος! Ήταν πρόεδρος της ΟΔΚΕ, αλλά δεν τα βρήκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο («πέφτω απ’ τα σύννεφα», που έλεγε κι ο Σπύρος Γραμμένος). Καθαιρέθηκε με συνοπτικές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως συμβαίνει πάντα, αλλά δεν πήγε σπίτι του. Πήγε γραμμή στον εισαγγελέα και κατήγγειλε «εγκληματική οργάνωση».

Μάλιστα, έδωσε και στοιχεία για ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ (άρα κάθε προσπάθεια χειραγώγησής του είναι κακουργηματική πράξη) και στο οποίο -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- οι διαιτητές πιέστηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου, να νικήσει ο γηπεδούχος. Μάθατε τίποτα για τον… «φόνο» κύριε Σταύρο Κοντονή;

Αναρωτιούνται οι διαιτητές, αν το εργόσημο θα επηρεάσει κι εκείνα τα 3.500.000 που έχουν λαμβάνειν. Η απάντηση είναι πως δεν θα τα πάρετε, οπότε μην ανησυχείτε. Είδατε να ενοχλείτε κανείς από το Υφυπουργείο Αθλητισμού; Υπήρξε ερώτηση προς την ΕΟΚ, αναφορικά με το χρέος, πώς δημιουργήθηκε, αν υπάρχουν ευθύνες, ή συμφωνούμε όλοι ότι ο Ερμής ήταν ανάδρομος κι ακούγοντας τις προβλέψεις των αστρολόγων είπε ο Τάκης Τσαγκρώνης να μην πληρώσει (για μια τριετία και βάλε). Α, πλέον τα χρήματα καταβάλλονται κανονικά, ησυχάστε. Πληρώνουν τα σωματεία, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.

Έχει περάσει καιρός από την καταγγελία για τον Στέλιο Συμεωνίδη, δόθηκε και συνέντευξη Τύπου, εκείνα τα αραχνιασμένα καταθετήρια ακόμα δεν έχουν βρεθεί. Πρέπει να έχουν πολλή δουλειά οι τράπεζες και πού να ψάχνουν τώρα οι υπάλληλοι. Όχι δεν υπάρχει θέμα, εμείς από επαγγελματική διαστροφή θέλουμε να βλέπουμε «αποδείξεις και ονόματα», που έλεγε κι ο Χρήστος Δάντης.

Τελικά, μόνο εκείνο το παλικάρι, ο υιός Τσαγκρώνη την πλήρωσε. Παραιτήθηκε από την ΕΣΚΑ, στην οποία «εργάζονταν» (;) επί δεκαετία. Μάθατε αν επέστρεψε τα χρήματα; Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Αν συνέτρεχαν λόγοι παραίτησης, δεν έπρεπε να επιστραφούν τα λεφτά που πήρε τόσα χρόνια εντόκως; Διαφορετικά γιατί παραιτήθηκε ο άνθρωπος, δεν μας έχει κάνει τίποτα. «Γύρισε» που έλεγε σπαρακτικά κι ο Βασίλης Καρράς.

Αλήθεια ο γιος Τσαγκρώνης παραιτήθηκε, ο γιος Συμεωνίδης δεν θα σφυρίζει τον Προμηθέα, αλλά οι πατεράδες ακλόνητοι κι άβρεχτοι. «Το παιδί σου ξεπληρώνει τη δική σου αμαρτία» που έλεγε κι ο αείμνηστος Σπύρος Ζαγοραίος. Μπα, δεν υπάρχουν αμαρτίες στο ελληνικό μπάσκετ, γιατί είπαμε: Είναι ωραία στον Παράδεισο, καθένας βρίσκει όσα πάντοτε ποθούσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…