Κεντρική NBA Το φάουλ του ΛεΜπρόν που δίχασε τους πάντες (vid)
NBA

Το φάουλ του ΛεΜπρόν που δίχασε τους πάντες (vid)

lebron james durant

Με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε μόλις βάλει μπροστά στο σκορ τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 104-102, 50.8” πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έπρεπε να δράσουν άμεσα, προκειμένου να μην γίνουν θύμα τεράστιας έκπληξης στο Game 1 των Τελικών, με την αμέσως επόμενη φάση να γίνεται η αιτία για εκατοντάδες συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Κέβιν Ντουράντ πέρασε τον Τζεφ Γκριν και έκανε την επέλαση προς το καλάθι, με σκοπό να ισοφαρίσει το ματς. Στον δρόμο του προς τον στόχο, όμως, βρέθηκε ο απίθανος ΛεΜπρόν, με τον “βασιλιά” να παίρνει θέση και να κερδίζει το επιθετικό φάουλ, σύμφωνα τουλάχιστον με την αρχική απόφαση των διαιτητών!

Οι “άρχοντες” του αγώνα, όμως, είχαν δικαίωμα να ξαναδούν τη φάση, ώστε να διαλευκάνουν με ακρίβεια το τι ακριβώς πρέπει να σφυρίξουν. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει από τη σεζόν 2012-13 και ενεργοποιείται στα δύο τελευταία λεπτά των αγώνων ή κατά τη διάρκεια της παράτασης, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του SB Nation.

Σε πρώτη φάση, ο ΛεΜπρόν ήταν “καθαρός”, καθώς το σώμα του βρισκόταν έξω από το ημικύκλιο όπου καταργείται το επιθετικό φάουλ. Οι διαιτητές, όμως, αποφάσισαν -σωστά- ότι ο Τζέιμς δεν είχε προλάβει να στηθεί για να κερδίσει την παράβαση, με αποτέλεσμα να αλλάξουν την απόφαση και να δώσουν αμυντικό φάουλ!

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ντουράντ να πάει στη γραμμή και να πετύχει 2/2 βολές, ισοφαρίζοντας το ματς σε 104-104, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα του αγώνα.

Ο κόουτς των Καβαλίερς, Τάιρον Λου, δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εν λόγω απόφαση, ασκώντας σκληρή κριτική στους διαιτητές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου: “Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Έδωσαν επιθετικό φάουλ κι ο ΛεΜπρόν βρισκόταν καθαρά εκτός της περιοχής που καταργείται το επιθετικό, οπότε δεν είχε νόημα να το κοιτάξουν”, ήταν τα λεγόμενά του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας οι Τίμπεργουλβς

Carrier – high του Μακντάνιελς στη νίκη των Τίμπεργουλβς Πολλοί θα περίμεναν οι Τίμπ…