Τα έκανε θάλασσα

simeonidis stelios1

Ο Στέλιος Συμεωνίδης επιχείρησε με συνέντευξη Τύπου να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα. Δεν τη σχολίασα -ως όφειλα- γιατί ήθελα να έχει το δικαίωμα (δίχως αντίλογο) να γραφούν όλα όσα είπε, όπως τα είπε. Η αλήθεια είναι πως έδειξε θάρρος, να βγει και να μιλήσει δημόσια, αλλά όχι και την απαιτούμενη… συγκέντρωση. Δεν έπεισε, παρά μόνο για την αγάπη του προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την αφοσίωσή του, κάτι που -εκ των συμφραζομένων- πρέπει να ήταν το βασικό ζητούμενο.

Ο ΚΕΔάρχης ξεκίνησε λέγοντας «δίνω σπάνια συνεντεύξεις Τύπου». Καλά κάνει, γιατί αν είναι να λέει όλα όσα είπε, καλύτερα να μην μιλά. Μας είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν είναι παράνομη, επειδή κανείς δεν κατέθεσε ένσταση κι επειδή δεν την αλλάζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Σιγά μην την άλλαζε.

Η ΚΕΔ είναι παράνομη γιατί απλά δεν αποτελείτε -ως ορίζει ο νομοθέτης- από πρώην διεθνείς διαιτητές, ή έστω υψηλής εμπειρίας. Εκτός αν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι κάτι από αυτά τα δύο, οπότε περιμένουμε το βιογραφικό του.

Το ότι η ΚΕΔ είναι παράνομη το γράφουμε εδώ και χρόνια. Το ότι «φώναξε μόνο ο Ολυμπιακός» δεν είναι επιχείρημα. Δηλαδή, αν εγώ επιχειρήσω να ληστέψω το μαγαζί του κ. Συμεωνίδη και φωνάξει μόνο η ταμίας, δεν έχω διαπράξει αδίκημα; Και κανείς να μην φώναζε, πάλι παράνομη είναι η ΚΕΔ.

Μπερδεύτηκε, λέγοντας ότι ο Φούφης έπαιξε στους τελικούς. Όχι, δεν σφύριξε, εκτός αν τα πλέι οφ είναι στο μυαλό του… τελικοί. Είπε ότι δεν επιλέχθηκε για τον πέμπτο τελικό ο Πηλοΐδης (και κάπου εκεί κόλλησε και τον Γκόντα) επειδή αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Μόνο που ο Μητσόπουλος στο «αντίο του» έπαιξε δύο τελικούς. Δύο μέτρα, δύο σταθμά.

Θα μπορούσα να γράφω κατεβατά. Η πανωλεθρία ήταν η προσπάθεια υπεράσπισης της επιχειρηματικής του δραστηριότητας (και του υιού του). Περί «τίμιου και ηθικού» καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά γιατί να μην έχει στο χέρι και το καταθετήριο -εμείς το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή- ώστε να είναι με σιγουριά «τίμιο»; Είμαστε βέβαιοι ότι πλήρωσε για να αποκτήσει τα δύο καφέ κι ότι διαθέτει τις αποδείξεις, αλλά γίνεται να ξεχάσει να τις παρουσιάσει, στη συνέντευξη που γι’ αυτόν τον λόγο οργάνωσε;

Το σοβαρότερο σφάλμα είναι η απόφαση (!) να εξαιρείται ο Στυλιανός Συμεωνίδης από τους αγώνες του Προμηθέα. Αν υπήρχε θέμα έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί (ή να τον εξαιρέσει ο πατήρ) πριν ξεσπάσει ο θόρυβος. Γιατί όλοι γνωρίζαμε τι συνέβαινε, αλλά μόνο εμείς το γράφαμε (σε ανύποπτο χρόνο). Κι αφού οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι συμφωνούν ότι δεν είναι κακό, αφού νιώθει ότι δεν έχει κάτι μεμπτό ηθικά, γιατί τον αποσύρει;

Το μόνο που πέτυχε ήταν να πείσει όλους (και πρώτα απ’ όλους τον ίδιο) ότι είναι πιστός μαχητής και θα μείνει ως το τέλος στο πλάι του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Το καλό είναι πως το τέλος αμφότερων πλησιάζει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…