Κεντρική NBA Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην κορυφή του πλανήτη! (vids)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην κορυφή του πλανήτη! (vids)

warriors champions

Η δυναστεία επεκτείνεται διαρκώς! Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς διέλυσαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 108-85 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα για 6η φορά στην ιστορία τους, πετυχαίνοντας το πολυπόθητο repeat! Η “σκούπα” με 4-0 απέναντι στην “αρμάδα” του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον γεγονός, με τη γενιά αυτή των “dubs” να ανεβαίνει όλο και ψηλότερα στην ιεραρχία των κορυφαίων ομάδων όλων των εποχών!

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο απόλυτος στυλοβάτης του Game 4, εκεί όπου επικυρώθηκε το 3ο πρωτάθλημα για τους Γουόριορς εντός της τελευταίας 4ετίας. Ο “human torch” σταμάτησε στους 37 πόντους σε 38 λεπτά συμμετοχής με 5/12 δίποντα, 7/15 τρίποντα και 6/6 βολές ενώ έκλεψε 3 φορές την μπάλα κι έριξε 3 (!) τάπες.

Όποια στρατηγική κι αν “πέταξαν” πάνω του οι Καβς (παγίδα ψηλά, αλλαγή στα σκριν), ο Κάρι προσαρμοζόταν ανάλογα, όντας ο απόλυτος εγκέφαλος των πρωταθλητών και πραγματοποιώντας σε πολλαπλές περιστάσεις αυτές τις shooting “εκρήξεις” που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τον καθέναν.

Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε το πρώτο του τριπλ-νταπλ σε ματς Τελικών, με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Ο MVP των Τελικών συνέβαλλε τα μέγιστα με σχετικά αθόρυβο τρόπο, εν αντιθέσει με την εμφάνιση μεγατόνων του Game 3.

Επίσης, ο Άντρε Ιγκουοντάλα είχε 11 πόντους με 3/5 τρίποντα κι εξαιρετική αμυντική παρουσία, βάζοντας δύσκολα στην άμυνα του Κλίβελαντ, η οποία επέλεγε τακτικά να τον αφήνει ολομόναχο στο τρίποντο.

Credits αξίζουν, φυσικά, στον Ντρέιμοντ Γκριν, τον απόλυτο glue guy αυτής της υπερομάδας, με 9 πόντους, 9 ασίστ και 3 τάπες αλλά και στον Τζαβέλ ΜακΓκί. Ο “μακρυχέρης” σέντερ του Γκόλντεν Στέιτ είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ, κόβοντας στη ρακέτα στο κατάλληλο timing κι έχοντας θετική εικόνα, σε διαστήματα που οι Γουόριορς πατούσαν το γκάζι.

Από την άλλη, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς παρουσιάστηκε πλήρως εξαντλημένος από όλο το φορτίο που κουβαλάει επί μήνες. Ο “Βασιλιάς” δεν κατόρθωσε να κάνει τη διαφορά, έχοντας 23 πόντους (7/13 σουτ), 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη κι αρκετές κακές στιγμές στην άμυνα. Η αδυναμία του να σκοράρει εκτός ρακέτας εμφανίστηκε και πάλι, αν κι ο τραυματισμός που υπέστη στο Game 1 (και για τον οποίο μίλησε μετά το ματς) δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο του.

Οι Καβς ολοκλήρωσαν το ματς με 34.5% στα σουτ εντός πεδιάς, έχασαν την επαφή με το σκορ στην 3η περίοδο του “θανάτου” ενώ δεν έπεισαν κανέναν με την αμυντική εικόνα τους από την αρχή του ματς. Οι ασυνεννοησίες και στις δύο γραμμές άμυνας ήταν απανωτές, η τακτική της παγίδας ψηλά στα πικ-εν-ρολ του Κάρι δεν απέδωσε ενώ η λευκή πετσέτα έπεσε οριστικά στα τέλη της 3ης περιόδου, με τους παίκτες του Κλίβελαντ να έχουν “αδειάσει” από κάθε άποψη.

Τα highlights του Game 4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…