Κεντρική NBA Μυθικός Ντουράντ, 3-0 και μια ανάσα από το “χρυσάφι” οι Γουόριορς! (vids)

Μυθικός Ντουράντ, 3-0 και μια ανάσα από το “χρυσάφι” οι Γουόριορς! (vids)

durant love

Με τον Κέβιν Ντουράντ να φθάνει στο απόλυτο peak των ικανοτήτων του, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς απέδρασαν με τη νίκη από το Κλίβελαντ, επικρατώντας των Καβαλίερς με 110-102! Το 3-0 στη σειρά των Τελικών είναι πλέον γεγονός, με τους “dubs” να αιχμαλωτίζουν την “αρμάδα” του ΛεΜπρόν σε μια συνθήκη, από την οποία ουδεμία ομάδα έχει κατορθώσει ποτέ να ξεφύγει!

Συγκεκριμένα, ο “KD” σταμάτησε στους 43 πόντους με 9/14 δίποντα, 6/9 τρίποντα κι 7/7 βολές ενώ μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, τραβώντας σχεδόν μονάχος του το Γκόλντεν Στέιτ στον δρόμο του θριάμβου! Τα καλάθια του αποτελούνταν κυρίως από isolation προσπάθειες και σουτ μετά από ντρίμπλα, με αποκορύφωμα τη “βόμβα” στο φινάλε που “έσβησε” τα όνειρα των φίλων του Κλίβελαντ!

Ο Στεφ Κάρι ήταν πλήρως “παγωμένος” με 11 πόντους, 6 ασίστ και 3/16 σουτ (1/10 τρίποντα) αλλά σκόραρε δύο καλάθια στο τελευταίο τρίλεπτο κι έβαλε το λιθαράκι του, παρά την κάκιστη παρουσία του. Κρύος ήταν κι ο Κλέι Τόμπσον με μόλις 10 πόντους και 4/11 σουτ, ο Τζαβέλ ΜακΓκί τελείωσε τις φάσεις πάνω από το καλάθι (10 πόντοι σε 14 λεπτά) ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, αποδίδοντας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντρε Ιγκουοντάλα επέστρεψε στη δράση κι είχε 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και +14 στο plus-minus, βοηθώντας στην πίσω γραμμή άμυνας, ο Τζόρνταν Μπελ σκόραρε 10 πόντους μαζί με 6 ριμπάουντ ενώ ο Σον Λίβινγκστον είχε 8 πόντους με 4/5 σουτ, δίνοντας έμφαση στο χαρακτηριστικό σουτάκι του από μέση απόσταση.

Από την άλλη, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε το 10ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του σε Τελικούς (1ος στη σχετική λίστα) με 33 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 11 ασίστ! Η γενικότερη “μαγεία” του σε σκορ και δημιουργία δεν έλειψε από το ματς αλλά το κρύο χέρι του από μακρινή απόσταση (1/6 τρίποντα) κι η απροθυμία του να σουτάρει από το mid-range τον κατέστησαν ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικό.

Ο Κέβιν Λοβ είχε 20 πόντους και 13 ριμπάουντ με σχεδόν άψογη παρουσία, ο Ρόντνι Χουντ βγήκε από τη “ναφθαλίνη” και μετετράπη σε x-factor με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 7/11 σουτ ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ είχε μεν 13 πόντους αλλά με 5/14 σουτ και κάκιστη παρουσία στην άμυνα.

Το φιλμ του αγώνα

Η βασική πεντάδα των Καβς έκανε καταπληκτική δουλειά στα πρώτα λεπτά του ματς, χάρη στα αυξημένα επίπεδα ενέργειας, την ευστοχία αλλά και τη βιασύνη του Γκόλντεν Στέιτ. Το βασικό μέλημα του Κλίβελαντ ήταν η δημιουργία μις-ματς, με τον ΛεΜπρόν να τα εκμεταλλεύεται εξαιρετικά (6 πόντοι, 5 ασίστ στην 1η περίοδο), ο Τζέι Αρ Σμιθ ήταν κεφάτος ενώ ο Κέβιν Λοβ εγκαθίδρυσε ισχυρή παρουσία στο “ζωγραφιστό”.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα 5 επιθετικά ριμπάουντ, οδήγησαν τους Καβς σε διψήφιο προβάδισμα πολύ νωρίς με 14-4 (20-10 μετέπειτα). Όταν, βέβαια, η αρχική πεντάδα έπαψε να βρίσκεται μαζί στο παρκέ, οι Γουόριορς άδραξαν την ευκαιρία κι εξανέμισαν τη διαφορά.

Συγκεκριμένα, ο Ντουράντ ήταν σαρωτικός στα πρώτα 12 λεπτά με 13 πόντους (4/4 σουτ, 4/4 βολές) κι 7 ριμπάουντ (ούτε ένα οι συμπαίκτες του!) και κάπως έτσι, το σκορ της 1ης περιόδου ανήλθε στο 29-28, δίχως οι “dubs” να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Στη 2η περίοδο, το ξεκίνημα των Καβς ήταν εφάμιλλο με εκείνο της 1ης. Με τον Ντουράντ στον πάγκο, το Κλίβελαντ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με 35-28. Ο Τζέιμς σκόραρε με συνέπεια κι έβλεπε κάθε διαθέσιμη πάσα (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ) ενώ ο Λοβ, πέρα από την καταπληκτική παρουσία του κάτω από το καλάθι, ήταν ακόμη πιο εύστοχος από το τρίποντο (3/5 στο ημίχρονο).

Συνολικά, οι Καβς είχαν πολύ καλό ποσοστό πίσω από τα 7.25 στα πρώτα 24 λεπτά, εκτελώντας με 42.9%. Τα 10 επιθετικά ριμπάουντ (28-13 υπέρ των Καβς συνολικά), η βοήθεια το Σμιθ κι η αναπάντεχη χρησιμότητα του παραγκωνισμένου, Ρόντνι Χουντ, έδωσαν την ευκαιρία στο Κλίβελαντ για ένα σχεδόν άψογο πρώτο ημίχρονο.

Οι Καβαλίερς, λοιπόν, πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων (58-52), με τον Ντουράντ να είναι ο απόλυτος φωτεινός “φάρος” των Γουόριορς. Με δεδομένη την αφλογιστία των Κάρι-Τόμπσον (μονάχα 3/15 σουτ) και με τον Ντρέιμοντ Γκριν σε νευρική κατάσταση, ο “KD” το πήρε όλο πάνω του και σταμάτησε στους 24 πόντους με σουτ πολύ υψηλής δυσκολίας μετά από ντρίμπλα!

Η 3η περίοδος του “θανάτου” άνοιξε για πολλοστή φορά τις πύλες της, με τους Γουόριορς να χτυπούν συνεχώς στις επιθέσεις μέσω των short-rolls, “γλιστρώντας” μετά τα σκριν και, φυσικά, αυξάνοντας την ταχύτητα του ματς. Ως αποτέλεσμα, έτρεξαν ένα σερί 15-3 και πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο του ματς, καθώς και το προβάδισμα.

Ο Τζαβέλ ΜακΓκί επωφελούνταν συνεχώς από τις λόμπες του Γκριν, ο Τόμπσον πήρε μπρος σε έναν στοιχειώδη βαθμό κι ο Ντουράντ συνέχισε να είναι “φονικός”, φθάνοντας τους 34 πόντους με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου. Από την άλλη, οι ΛεΜπρόν και Λοβ δεν έκαναν τη διαφορά στο διάστημα αυτό, ο Χουντ εξακολούθησε να είναι αξιοπρεπής ενώ η άμυνα των Καβς στιγματίστηκε από τα συνεχόμενα λάθη του Τζέι Αρ Σμιθ.

Κάπως έτσι, το σκορ διαμορφώθηκε στο 83-81 υπέρ του Γκόλντεν Στέιτ έπειτα από 36 λεπτά αγώνα, με τους Καβς να μπαίνουν στην 4η περίοδο, ώστε να ποντάρουν τα ρέστα τους και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για ανατροπή της σειράς.

Στην 4η περίοδο, ο Χουντ ήταν ξανά ο x-factor των Καβς αλλά οι Γουόριορς είχαν τις απαντήσεις. Ακολούθησαν διαρκείς εναλλαγές στο προβάδισμα αλλά στα πιο κρίσιμα σημεία μίλησε η απαράμιλλη κλάση της κορυφαίας ομάδας στον πλανήτη.

Το σκορ ήταν στο 97-96 υπέρ του Κλίβελαντ με 3:11 για το τέλος κι όλα έδειχναν ότι η τελική ευθεία θα παράξει πολύ ξεχωριστές στιγμές. Ο Κάρι ξύπνησε από τον “λήθαργο” της απέραντης αστοχίας και σκόραρε 5 σερί πόντους για το 101-97 υπέρ του Γκόλντεν Στέιτ. Ο ΛεΜπρόν απάντησε με τρίποντο (101-100), ο Ιγκουοντάλα κάρφωσε στη μούρη του Τόμπσον (103-100) κι ο Ντουράντ έμελλε να βάλει την οριστική σφραγίδα με το απόλυτο τρίποντο των Τελικών!

https://twitter.com/SportsCenter/status/1004569827997110272

Οι Γουόριορς, λοιπόν, σκόραραν 14 πόντους στις 6 τελευταίες κατοχές τους και ξεδίπλωσαν την ανωτερότητά τους απέναντι σε ένα ιδιαίτερα μαχητικό Κλίβελαντ. Το 3-0 είναι πλέον γεγονός και το 3ο πρωτάθλημα εντός της τελευταίας 4ετίας χαμογελάει πονηρά στην υπερομάδα της Bay Area!

Τα highlights του Game 3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…