Κεντρική NBA Η γκάφα του Τζέι Αρ Σμιθ που έμεινε για πάντα στην ιστορία! (vid)

Η γκάφα του Τζέι Αρ Σμιθ που έμεινε για πάντα στην ιστορία! (vid)

jr smith

Τη στιγμή που ο Τζορτζ Χιλ βρισκόταν στη γραμμή των βολών με 4.7” πριν από τη λήξη, ουδείς θα μπορούσε να πιστέψει ότι το παιχνίδι αυτό θα μείνει ανεξίτηλα στην ιστορία ως “το παιχνίδι του Τζέι Αρ Σμιθ“. Ο “JR Swish” φρόντισε να κάνει το πρωτάκουστο, το αμύθητο, αυτό που θα ξεπερνούσε τη φαντασία οποιουδήποτε φίλου του μπάσκετ, σφραγίζοντας τη μοίρα των Κλίβελαντ Καβαλίερς στον 1ο Τελικό εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Πιο αναλυτικά, ο Χιλ είχε μόλις ευστοχήσει στην πρώτη από τις δύο βολές, ισοφαρίζοντας το ματς σε 107-107. Η δεύτερη, όμως, βρήκε στο σίδερο αλλά οι Καβς εξασφάλισαν το επιθετικό ριμπάουντ, εξαιτίας της κοντής πεντάδας των Γουόριορς. Η μπάλα ήταν στα χέρια του Σμιθ. Και τότε συνέβη το μοιραίο…

Συγκεκριμένα, ο Σμιθ ντρίμπλαρε με την μπάλα προς τα έξω κι όλοι πίστεψαν ότι έχει σκοπό να πάρει αυτός το τελευταίο σουτ. Εν τέλει, δεν έμελλε κανείς να πάρει το τελευταίο σουτ, καθώς ο Σμιθ κράτησε την μπάλα στα χέρια του κι ο χρόνος έληξε, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση και τους Καβς να μην έχουν καν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη!

Δείτε την επίμαχη φάση

Το απόλυτο ερώτημα είναι το εξής: “Τι συνέβη μέσα στο κεφάλι του Τζέι Αρ Σμιθ;” Φαίνεται, λοιπόν, ότι με την ολοκλήρωση της φάσης, ο Σμιθ λέει στον ΛεΜπρόν: “I thought we were up”. Ο Σμιθ, δηλαδή, πίστεψε ότι οι Καβς προηγούνταν στο σκορ κι έχοντας αυτό ως δεδομένο, ήθελε να εξαντλήσει τον χρόνο, ώστε το ματς να τελειώσει και το Κλίβελαντ να πάρει τη νίκη!

Το ίδιο υποστήριξε κι ο κόουτς των Καβαλίερς, Τάιρον Λου, μιλώντας στα media μετά το τέλος του ματς: “Νόμιζε ότι είχε τελειώσει κι ότι είμαστε μπροστά στο σκορ. Ποιος ξέρει, βέβαια, αν θα έβαζε το σουτ”, ήταν τα λεγόμενα του τεχνικού των φιλοξενούμενων.

Ο Σμιθ, όμως, ισχυρίστηκε ότι ήξερε το σκορ κι ότι απλά έψαχνε να βρει τον χώρο, ώστε να σουτάρει: “Ήξερα ότι είμαστε ισόπαλοι. Νόμιζα ότι θα πάρουμε τάιμ-άουτ. Αν νόμιζα ότι νικάμε, θα κρατούσα την μπάλα και θα τους άφηνα να μου κάνουν φάουλ”, ήταν τα ακριβή λεγόμενά του, όπως τα μετέδωσε το The Ringer.

Η εικόνα του μαινόμενου ΛεΜπρόν να φωνάζει στον Σμιθ σε έξαλλη κατάσταση είναι απολύτως χαρακτηριστική του χάους που προκάλεσε ο γκαρντ των Καβαλίερς.

Ίσως, βέβαια, η πιο εύστοχη ερμηνεία να έχει δοθεί από τον ίδιο σε ένα παλιό του tweet.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…