Κεντρική Διεθνή Διαλύθηκε η Βαλτική Λίγκα

Διαλύθηκε η Βαλτική Λίγκα

zalgiris kaounas djukia

Τέλος από το ευρωπαϊκό μπάσκετ αποτελεί από σήμερα (13/6) η Βαλτική Λίγκα. Μετά από 14 σεζόν οι παράγοντές της αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος στη διοργάνωση, με τον πρόεδρο της λιθουανικής λίγκας, Ρεμίτζιους Μιλάσιους, να επιβεβαιώνει τις εξελίξεις.

Ομάδες από την Λιθουανία κατέκτησαν τους 13 από τους 14 τίτλους, με την Ζάλγκιρις να παίρνει πέντε φορές το τρόπαιο, την Λιέτουβος Ρίτας τρεις, την Σιαουλιάι τρεις, την Βιτάουτας μία και την Πιένο άλλη μία. Η μοναδική μη λιθουανική ομάδα που είχε κατακτήσει τον τίτλο ήταν η λετονική Βέντσπιλς την περίοδο 2011/12.

Στην τελευταία της χρονιά της Βαλτικής Λίγκας συμμετείχαν οι AVIS Rapla (Εσθινία), Πάρνου (Εσθονία), Λιεπάγια (Λετονία), Γιουρμάλα (Λετονία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Βιτάουτας (Λιθουανία), Τσμόκι-Μινσκ (Λευκορωσία), Τάρτου (Εσθονία), Κάλεβ (Εσθονία), TTU (Εσθονία), Βαλμιέρα (Λετονία), Όγκρε (Λετονία), Πιένο (Λιθουανία), Μπάρσι Ατιράου (Καζακστάν).

Στην Βαλτική Λίγκα συμμετείχαν χώρες, από την Σουηδία, την Ρωσία, την Εσθονία το Καζακστάν, την Φινλανδία, την Λευκορωσία, την Λιθουανία,

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Σκέντο
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…