Κεντρική NBA Υπέταξαν τους πρωταθλητές οι Πέλικανς! (vid)

Υπέταξαν τους πρωταθλητές οι Πέλικανς! (vid)

davis mirotic

Με τον Άντονι Ντέιβις να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι και με τον Ραζόν Ρόντο στον ρόλο του “μαέστρου”, οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς επιβλήθηκαν σχετικά εύκολα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 119-100 και μείωσαν τη σειρά του δεύτερου γύρου των πλέι-οφ σε 2-1!

Οι γηπεδούχοι έκαναν επίδειξη της πλήρους δυναμικής τους, παίρνοντας το maximum από όλους σχεδόν τους παίκτες του rotation, επιβλήθηκαν κατά κράτος στις “μάχες” της ρακέτας ενώ χρησιμοποίησαν ως κυρίαρχο “όπλο” την ευστοχία από το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 10/16 “βόμβες” στο διάστημα αυτό (14/31 τρίποντα). Με την κυριαρχία τους στους τομείς του ριμπάουντ (54-44), τους πόντους στη ρακέτα (54-36) και στους πόντους δεύτερης ευκαιρίας (19-12), ο δρόμος της νίκης ήταν ορθάνοικτος.

Ο Ντέιβις σταμάτησε στους 33 πόντους με 15/27 σουτ, μάζεψε 18 ριμπάουντ κι έκλεψε 4 φορές την μπάλα, δίχως να υπάρχει αντίδοτο για τον πιο πλήρη ψηλό των τελευταίων ετών. Ο Ρόντο σκόραρε μόλις 4 πόντους αλλά μοίρασε 21 ασίστ (!), μπαίνοντας στα βιβλία της ιστορίας ενώ ο Ίαν Κλαρκ έδωσε ένα ξεχωριστό spark στην επιθετική λειτουργία των Πέλικανς στο δεύτερο ημίχρονο με 18 πόντους κι 7/11 σουτ.

Αξίζει, φυσικά, να γίνει αναφορά στον Νίκολα Μίροτιτς και τις stretch ικανότητές του (16 πόντοι με 3/5 τρίποντα), με τον Μαυροβούνιο να ορμά και στις μάχες της ρακέτας (13 ριμπάουντ) ενώ ο Ίτουαν Μουρ σταμάτησε στους 13.

Ξεχωριστά credits αξίζουν και στον Τζρου Χόλιντεϊ, έναν εκ των κορυφαίων two-way πλέι-μέικερ του πρωταθλήματος, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους κι έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Κέβιν Ντουράντ, όντας ο κύριος υπεύθυνος που ο “KD” δεν κατάφερε να πιάσει τα συνηθισμένα του στάνταρ (8/18 σουτ).

Για τους Γουόριορς, οι οποίοι δέχθηκαν σερί 10-2 στην αρχή της 3ης περιόδου κι έχασαν την επαφή με το σκορ έκτοτε, ο Κλέι Τόμπσον είχε 26 πόντους με μέτρια ποσοστά (9/22), παίρνοντας “φωτιά” με 20 πόντους στη 2η περίοδο αλλά μένοντας ανενεργός στη συνέχεια. Ο Στεφ Κάρι είχε 19 πόντους κι 6 ριμπάουντ, έχοντας εμφανές έλλειμμα ενέργειας όταν έβγαινε από τα σκριν, απόρροια του τραυματισμού του ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 11 πόντους, 12 ριμπάουντ κι 9 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…