Κεντρική NBA Ξανά στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς! (vid)

Ξανά στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς! (vid)

jaylen brown celtics

Οι Φιλαδέλφια 76ερς επιθυμούσαν διακαώς να “σπάσουν” τον άτυπο νόμο των πλέι-οφ, βάσει του οποίου καμία ομάδα δεν μπορεί να ανατρέψει ολικά μια σειρά, όταν αυτή βρίσκεται στο 3-0. Δυστυχώς για εκείνους, η προσπάθεια “κόλλησε” στο 5ο παιχνίδι, καθώς οι Μπόστον Σέλτικς επιβλήθηκαν έπειτα από θρίλερ με 114-112 και πήραν την πρόκριση για τους Τελικούς της Ανατολής για συνεχή χρονιά!

Το ματς περιείχε συνολικά 21 αλλαγές προβαδίσματος και κρίθηκε στις clutch στιγμές, εκεί όπου οι Σέλτικς έχουν αποδεδειγμένα το πάνω χέρι. Ο Τζέισον Τέιτουμ σκόραρε με 22.5” για το τέλος, κάνοντας το σκορ 111-109 ενώ ο Τζοέλ Εμπίιντ απέτυχε εις διπλούν να απαντήσει. Οι δύο βολές του Ροζίερ φάνηκαν να σφραγίζουν το ματς (113-109) αλλά ο Τζέι Τζέι Ρέντικ πέταξε τη “βόμβα” από τα 9 μέτρα με 3.8” για το φινάλε (113-112). Ο Μάρκους Σμαρτ πήγε στη γραμμή κι ευστόχησε -κατά λάθος- στη δεύτερη βολή αλλά ο Σίμονς δεν εκμεταλλεύτηκε την επαναφορά, ρίχνοντας μια απονενοημένη baseball πάσα.

Πρώτος σκόρερ των θριαμβευτών ήταν ο Τέιτουμ με 25 πόντους, 8/15 σουτ κι 9/11 σουτ, πετυχαίνοντας 20άρα για 7η συναπτή φορά, χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο που έχει να δημιουργεί το δικό του σουτ. Ο Τζέιλεν Μπράουν τον ακολούθησε με 24 σε 31 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Αλ Χόρφορντ βρέθηκε παντού κι έκανε κάθε μικρό πράγμα, με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα!

Αξίζει, φυσικά, να γίνει αναφορά στον παίκτη-επιτομή του hustling, τον Μάρκους Σμαρτ, με τον σκληροτράχηλο γκαρντ να έχει 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, καθώς και πολύ πληθωρική παρουσία στα κρίσιμα σημεία. Credits θα πρέπει να δοθούν και στον Άρον Μπείνς, με το “βουνό” της Αυστραλίας να σκοράρει 13 πόντους και να παίρνει 9 ριμπάουντ, γεμίζοντας τη ρακέτα με την παρουσία του.

Από την άλλη, ο Εμπίιντ έκανε τα πάντα, ώστε η Φιλαδέλφια να συνεχίσει την πορεία της, σταματώντας στους 27 πόντους με 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 τάπες σε 38 λεπτά συμμετοχής, με τρομερή παρουσία στο χαμηλό ποστ αλλά με αδυναμία στις κρισιμότερες φάσεις του ματς. Ο Ντάριο Σάριτς ήταν απίθανος στον stretch ρόλο του με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3/3 τρίποντα, προοδεύοντας ιδιαίτερα στις ευέλικτες πεντάδες του κόουτς Μπράουν ενώ ο Σίμονς σταμάτησε στους 18 πόντους, τα 8 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…