Κεντρική NBA Συντριβή για τους Ράπτορς, βγήκαν οι “σκούπες” στο Κλίβελαντ! (vids)

Συντριβή για τους Ράπτορς, βγήκαν οι “σκούπες” στο Κλίβελαντ! (vids)

lebron broom

Οι Τορόντο Ράπτορς είχαν μια από τις 5 καλύτερες επιθέσεις και μια από τις 5 καλύτερες άμυνες του NBA φέτος. Ο πάγκος τους ήταν ο πιο αποτελεσματικός στο πρωτάθλημα, η επιθετική τους λειτουργία έγινε πολύ πιο αποδοτική κι η 1η θέση της Ανατολής τους άνηκε δικαιωματικά. Αυτό που δεν είχαν, όμως, ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς

Συγκεκριμένα, με τον “βασιλιά” στον ρόλο του “Superman”, οι Καβς διέλυσαν ξανά τους Ράπτορς με 128-93, “σκουπίζοντας” τους Καναδούς με 4-0 και παίρνοντας την πρόκριση για τους Τελικούς της Ανατολής! Αυτή είναι η σερί σεζόν που το Τορόντο βλέπει την πόρτα της εξόδου από τους “ιππότες” του Οχάιο κι η 2η συνεχόμενη με “σκούπα” ενώ το Κλίβελαντ φθάνει στη συγκεκριμένη φάση για συναπτή χρονιά!

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΛεΜπρόν θα αγωνιστεί στους τελικούς της περιφέρειας για σερί σεζόν και για 10η τα τελευταία 12 χρόνια, έχοντας εξελιχθεί στον απόλυτο δυνάστη της Ανατολής.

Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2 κλεψίματα, έχοντας και χρόνο στα τελευταία λεπτά, ώστε να ξεκουραστεί στον πάγκο και να απολαύσει τους καρπούς των υπεράνθρωπων κόπων του. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη έκλεισε τη σειρά με 34 πόντους, 8.3 ριμπάουντ κι 11.3 ασίστ ανά αγώνα, σε μια από τις πιο “εξωγήινες” stat-line στην ιστορία των πλέι-οφ!

Η ευλογία για τους Καβς, όμως, ήταν η παρουσία των υπόλοιπων παικτών της πεντάδας, καθώς άπαντες σούταραν τουλάχιστον με 60% στα σουτ εντός πεδιάς! Ο Κέβιν Λοβ συνέχισε να είναι κυρίαρχος κάτω από το καλάθι με 23 πόντους κι 6 ριμπάουντ ενώ είχε και 2/4 τρίποντα, οι Κόρβερ και Σμιθ έσπειραν πανικό με 31 πόντους κι 7/8 τρίποντα συνολικά ενώ ο Τζορτζ Χιλ έκανε εξαιρετικό κουμάντο στην επίθεση με 12 πόντους (5/8 σουτ) και 5 ασίστ.

Τα “φαντάσματα” βγήκαν για τους Ράπτορς στα τέλη του 1ου ημιχρόνου, με τους Καβς να τρέχουν σερί 12-0 χάρη σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό τρανζίσιον παιχνιδιού κι εκτελεστικής δεινότητας πίσω από τα 7.25. Όσες προπονητικές παρεμβάσεις κι αν έκανε ο κόουτς Κέισι (Βαλαντσιούνας από τον πάγκο, ευελιξία στη βασική πεντάδα με τον Ιμπάκα στο “5”, βασικός ο Μάιλς), τίποτα δεν ήταν αρκετό. Η διαφορά έμεινε σταθερά πάνω από τους 20 πόντους από τα μέσα της 3ης περιόδου ενώ το υπόλοιπο του ματς μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο “πάρτι”.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…