Κεντρική NBA Συμφώνησε με τους Μπακς ο Μπουντενχόλζερ!
NBA

Συμφώνησε με τους Μπακς ο Μπουντενχόλζερ!

budenholzer

Η θέση του πρώτου προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς είναι πλέον καλυμμένη, με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ να έρχεται σε συμφωνία με τα “ελάφια”! Ο πρώην τεχνικός των Χοκς αποτελούσε διακαή πόθο του τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς, Τζον Χορστ κι ο 48χρονος κόουτς πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ESPN, Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Ο Μπουντενχόλζερ είχε συναντηθεί με τα μέλη της διοίκησης των Μπακς την προηγούμενη ημέρα ενώ γευμάτισε μαζί με τον σούπερ-σταρ της ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και τον Κρις Μίντλετον. Με αυτή την κίνηση, οι διοικούντες της ομάδας ήθελαν να κάνουν τους δύο παίκτες να νιώσουν σαν ενεργά “κομμάτια” της όλης διαδικασίας και να γνωριστούν καλύτερα με τον υπ’αριθμόν 1 υποψήφιο (και τελικό… νικητή) για την ανάληψη της θέσης του προπονητή.

Ο πρώην κόουτς των Χοκς είχε συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του, με τους Σανς, τους Ράπτορς και τους Νικς να διενεργούν συνεντεύξεις μαζί του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ESPN.

Ο έτερος φιναλίστ για τη θέση του κόουτς των Μπακς ήταν ο Έτορε Μεσίνα, με τον βοηθό του Γκρεγκ Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο να ενημερώνεται πως δεν βρίσκεται πλέον στη διεκδίκηση της εν λόγω δουλειάς.

Ο Μπουντενχόλζερ βρισκόταν επί 17 χρόνια στο Σαν Αντόνιο ως βοηθός, από τη σεζόν 1996-97 έως τη σεζόν 2012-13, μετρώντας 4 πρωταθλήματα στο παλμαρέ του. Όντας ένας από τους αποφοίτους της “σχολής” του Πόποβιτς, ο κόουτς “Bud” έπιασε πόστο πρώτου προπονητή στην Ατλάντα τη σεζόν 2013-14 και παρέμεινε εκεί μέχρι τη φετινή σεζόν, με συνολικό ρεκόρ 213-197.

Το απόλυτο highlight της προπονητικής του καριέρας ήταν, φυσικά, η σεζόν 2014-15. Οι Χοκς παρουσίασαν ένα τρομερό μοντέλο μπάσκετ με αδιάκοπη κίνηση μακριά από την μπάλα, εξαιρετικές δράσεις από τους σουτέρ και με την παρουσία πολλών καλών πασέρ ταυτόχρονα στην πεντάδα, σε συνδυασμό με την επιθετική άμυνα.

Ως αποτέλεσμα, η Ατλάντα έκανε από το πουθενά 60 νίκες και κατέκτησε την πρωτιά στην Ανατολή, πέφτοντας στους τελικούς της περιφέρειας από το Κλίβελαντ. Ο Μπουντενχόλζερ επιβραβεύθηκε για το μαεστρικό του κοουτσάρισμα, κατακτώντας τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν.

Ένα δείγμα της δουλειάς του Μπουντενχόλζερ στην Ατλάντα τη σεζόν 2014-15

Η περίπτωσή του φαντάζει ιδανική για το Μιλγουόκι, μια ομάδα που διαθέτει και με το παραπάνω την πρώτη ύλη αλλά πάσχει στον τομέα της δημιουργίας. Η υπερβολική στατικότητα στην επίθεση κι η μονοδιάστατη προσέγγιση πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν, καθώς ο Μπουντενχόλζερ γνωρίζει όσο ελάχιστοι πώς να επιβάλλει ένα σύγχρονο μοντέλο επίθεσης στην ομάδα του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ατλάντα είχε μία από τις 6 καλύτερες άμυνες του NBA επί 3 σερί σεζόν (2οι τη σεζόν 2015-16), κάτι που σημαίνει ότι τα αθλητικά προσόντα και τα μακριά χέρια των παικτών της “αρμάδας” του Αντετοκούνμπο δεν πρόκειται να περάσουν ανεκμετάλλευτα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…