Κεντρική NBA Στη ζώνη του “λυκόφωτος” ο ΛεΜπρόν, 2-0 οι Καβς! (vid)

Στη ζώνη του “λυκόφωτος” ο ΛεΜπρόν, 2-0 οι Καβς! (vid)

lebron james 1

Οι Τορόντο Ράπτορς δεν έπαιξαν άσχημα. Ειλικρινά. Σκόραραν 110 πόντους με 54.3% στα σουτ εντός πεδιάς, είχαν 12/30 τρίποντα και μοίρασαν 25 ασίστ για 11 λάθη. Οι “πυλώνες” τους κυμάνθηκαν σε αρκετά υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας ενώ το πλαίσιο επίθεσής τους ήταν αντάξιο του μοντέλου που έχουν παρουσιάσει φέτος, με κυκλοφορία της μπάλας και σωστό διάβασμα της άμυνας. Έπειτα, όμως, η “καταιγίδα” έπεσε με τρομερή ορμή κι η πόλη “ξεριζώθηκε”…

lebron 1

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να προσφέρει μια από τις πιο σοκαριστικές παραστάσεις στην ιστορία των πλέι-οφ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς “τσάκισαν” τους Τορόντο Ράπτορς με 128-110 κι έκαναν το 2-0 με δύο εκτός έδρας νίκες, στο πλαίσιο των ημιτελικών της Ανατολής. Το επιμέρους σερί του 2ου ημιχρόνου ανήλθε στο 66-47, με τον υπερήρωα του Οχάιο να προκαλεί τον τρόμο στην ψυχή των Καναδών.

Με 43 πόντους, 29 εκ των οποίων στο 2ο ημίχρονο, 8 ριμπάουντ και 14 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, ο Τζέιμς κυριάρχησε με τρόπο που προκαλεί ίλιγγο. Ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη πήρε την κατάσταση πάνω του, σκοράροντας αλλεπάλληλα σουτ μέσης απόστασης, το ένα πιο δύσκολο από το άλλο, πάνω σε πάμπολλους αμυντικούς! Οι παίκτες κι οι φανς των Ράπτορς έβλεπαν το ίδιο έργο να ξαναπερνάει από μπροστά τους, δίχως να είναι σε θέση να το αναχαιτίσουν.

Το ατελείωτο “σφυροκόπημα” του ΛεΜπρόν επισκίασε τον εξαιρετικό Κέβιν Λοβ, ο οποίος έκανε τρομερό step-up, συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς. Έχοντας ιδιαίτερα εμφατική παρουσία κοντά στο καλάθι, ο Λοβ σκόραρε 31 πόντους και κατέβασε 11 ριμπάουντ, κυριαρχώντας στο ποστ και πραγματοποιώντας υπέροχες συνεργασίες με τον Τζέιμς. Αν ο Λοβ διατηρήσει υψηλά στάνταρ αποδοτικότητας, οι Καβς θα έχουν το δικαίωμα να κοιτάξουν ψηλότερα.

Ο Τζορτζ Χιλ έδωσε ποιοτικές πινελιές σε οργάνωση και σκορ με 13 πόντους και 5/8 σουτ ενώ, ιδιαίτερα credits αξίζουν στους Τζέι Αρ Σμιθ και Τζεφ Γκριν. Οι δύο φόργουορντ είχαν συνολικά 29 πόντους με 10/16 σουτ (6/9 τρίποντα), κατά κύριο λόγο σε spot-up ρόλους, τιμωρώντας τους Ράπτορς στις περιπτώσεις που έφευγαν μακριά τους ώστε να δώσουν βοήθεια στον ΛεΜπρόν.

Οι Ράπτορς φάνηκαν να έχουν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, με το προβάδισμά τους να μην ξεπερνά τους 8 πόντους αλλά να είναι αξιοθαύμαστα σταθερό. Όλα αυτά, βέβαια, έφυγαν από το “παράθυρο” όταν οι Καβς βρήκαν μαζεμένους πόντους στο ανοικτό γήπεδο κι όταν ο ΛεΜπρόν μετατράπηκε σε “θεάνθρωπο”.

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους, 3 ασίστ και 11/23 σουτ, ο Κάιλ Λάουρι ήταν υπέροχος στο πρώτο ημίχρονο αλλά μέτριος στο δεύτερο (21 πόντοι, 8 ασίστ) ενώ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας σταμάτησε στους 16 πόντους, μαζί με 12 ριμπάουντ. Ο Φρεντ ΒανΒλίτ ήταν εκείνος που ξεχώρισε από το crew του πάγκου με 14 πόντους, 4 ασίστ και 4/7 τρίποντα.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…