Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Κομβικός ο Αντετοκούνμπο, τεράστιος παίκτης ο Καλάθης”

“Κομβικός ο Αντετοκούνμπο, τεράστιος παίκτης ο Καλάθης”

paok omadiki pic

Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο (43-37) απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και έτσι “ήρθε” η ήττα που “οδηγεί” την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε:

“Εγινε ένα ποιοτικό παιχνίδι και ήμασταν ανταγνωιστικοί για 30′. Είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και περιορίσαμε βασικά κομμάτια της επίθεσης του Παναθηναικού. Είχαμε αποτελεσματικότητα και στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντετοκούνμπο έπαιξε τον ρόλο του σε συνδυασμό με την πίεση των αντιπάλων και σε κακές αποφάσεις που είχαμε σε 2-3 επιθέσεις. Προσπαθήσαμε να επιστρέψπουμε, αλλά ο Παναθηναικός πέτυχε εύστοχα σουτ. Επιβεβαιώασαμε την ποιότητά μας, κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και ξοδέψαμε μεγάλα αποθέματα ενέργειας”.

Για το τι “κέρδισε” ο ΠΑΟΚ από τα ματς με τους “πρασίνους”: “Ο Παναθηναικός έχει μεγάλο βάθος αλλά το κύριό του χαρακτηριστικό είναι η ομαδική λειτουργία. Κερδίσαμε πολλά πράγματα από εικόνα ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Φάνηκε η διαφορά από το είσαι καλή ομάδα μέχρι να φτάσεις να γίνεις εξαιρετική ομάδα.

Για τα τρίποντα των Καλάθη και Αντετοκούνμπο: “Ο Παναθηναικός είναι απρόβλεπτος. Επιλέξαμε να δώσουμε τα λιγότερα καλά ατομικά σε κάθε παίκτη. Οι δυο τους δεν φημίζονται για τα καλά ποσοστά στα τρίποντα. Ο Καλάθης κάνει εξαιρετική χρονιά, είναι τεράστιος παίκτης. Κομβικός παίκτης ήταν ο Αντετοκούνμπο με το παιχνίδι στον αέρα, ειδικά στην άμυνα και ειδικά με τα δύο σουτ που έβαλε, βοήθησε πολύ”.

Για την σειρά των μικρών  τελικών: “Κάποια πράγματα τα κρατάμε από αυτά τα ματς. Η σειρά που έρχεται θα έχει διαφορά, αν παίξουμε με τον Προμηθέα. Πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση σε σχέση με τον αντίπαλό μας”.

Για το κίνητρο στο εξής: “Υπάρχει το γόητρο. Θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και θέλουμε να κερδίσουμε την τρίτη θέση. Θα έχουμε το κίνητρο για τους μικρούς τελικούς”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …