Κεντρική NBA Παραμένει στους Κινγκς ο Κουφός!
NBA

Παραμένει στους Κινγκς ο Κουφός!

kostas koufos kings

Ο Κώστας Κουφός αποφάσισε να παραμείνει τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη στους Σακραμέντο Κινγκς, καθώς ο Έλληνας σέντερ έκανε εφαρμογή της player option που υπήρχε στο συμβόλαιό του, διατηρώντας τη θέση του στην ομάδα της Καλιφόρνια!

Συγκεκριμένα, ο Κουφός θα μπορούσε να τεστάρει την ελεύθερη αγορά του 2018 αλλά προτίμησε να χρησιμοποιήσει την “εξουσία” που έχει πάνω στο συμβόλαιό του, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του ESPN, Κρις Χέινς.

Ο 29χρονος σέντερ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων το καλοκαίρι του 2015 και την επερχόμενη σεζόν θα λάβει 8.739.500 δολάρια, σύμφωνα με το basketball-reference.com. Με δεδομένη την απόφασή του, ο Κουφός θα βγει οριστικά στην ελεύθερη αγορά το καλοκαίρι του 2019.

Την περασμένη σεζόν, ο Κουφός αγωνίστηκε σε 71 ματς, τα 13 ως βασικός, έχοντας 6.7 πόντους, 6.6 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) και 1.2 ασίστ ανά αγώνα, με 57.1% στα σουτ εντός πεδιάς. Έπειτα από 10 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο παίκτης των Κινγκς έχει καθιερωθεί ως μια αξιόπιστη back-up λύση στη θέση “5“, προσδίδοντας εμπειρία στο νεανικό κι άπειρο ρόστερ των “βασιλιάδων”, οι οποίοι έχουν το tanking ως πρωταρχικό σκοπό.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…