Κεντρική Β' Εθνική Πανερυθραϊκός: Επίσκεψη στον Υπόγειο Χώρο Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων

Πανερυθραϊκός: Επίσκεψη στον Υπόγειο Χώρο Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων

panerythraikos akadimies

Την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία είχαν αθλητές των Ακαδημιών του Πανερυθραϊκού. Οι παίκτες της ομάδας της Νέας Ερυθραίας επισκέφτηκαν τον Υπόγειο Χώρο Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Αναλυτικά:

“Επίσκεψη στον Υπόγειο Χώρο Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου οι Ακαδημίες του Πανερυθραϊκού μας!

Την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία και να επισκεφθούν έναν από τους μόλις έξι Υπόγειους Χώρους Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο φιλοξενείται στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, είχαν αθλητές των Ακαδημιών του Πανερυθραϊκού μας.

Ο Πανερυθραϊκός, πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, σε συνεννόηση με το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας & Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και τον αρχηγό της ανδρικής μας ομάδας, Τάσο Καλλιανιώτη (Διδάκτωρ/Επιστημονικό Συνεργάτη του Τμήματος Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π.), πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή, με σκοπό:

1) την επίσκεψη σε έναν τόσο ξεχωριστό χώρο, με ταυτόχρονη ενημέρωση για τους κανόνες ασφαλείας και συμπεριφοράς σε πιθανή εκδήλωση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης,

2) τη συμμετοχή τους στο Ερευνητικό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου για τη μελέτη και τη βελτίωση των συνθηκών εκκένωσης Υπογείων Χώρων Ιδιαίτερων Προδιαγραφών.

Τι είναι, όμως, ο Υπόγειος Χώρος Διάθεσης Επικίνδυνων Αποβλήτων; Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών, κατασκευασμένο με την τεχνική των θαλάμων και στύλων, με σκοπό να φιλοξενήσει (ακόμη και για 400 χρόνια!) τα πιο επικίνδυνα απόβλητα της μεταλλευτικής δραστηριότητας του παρελθόντος, στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου. Λόγω της κατασκευής και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν (περιλαμβάνει ελάχιστα τεχνητά στοιχεία, αφού φυσικοί στύλοι συγκρατούν το υπερκείμενο έδαφος), αλλά και της χρήσης του, τον καθιστά τον ασφαλέστερο χώρο στην Ελλάδα!

Οι αθλητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους, τόσο της Υπόγειας Κατασκευής, όσο και του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου, και το… ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, αποκομίζοντας μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά και πολύτιμες γνώσεις, που δεν έχουν πολλοί τη δυνατότητα να ζήσουν, με τον Πανερυθραϊκό μας να αποδεικνύει διαρκώς ότι βασική μας αρχή είναι εκτός από το να συμβάλλουμε στην εξέλιξη των αθλητών μας εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, να φροντίζουμε και στο να “καλλιεργούν” το πνεύμα τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και τον Υπεύθυνο Καθηγητή του Προγράμματος, κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…