Κεντρική NBA Ο ΛεΜπρόν κι η θετική παράδοση μετά το Game 1 (vids)

Ο ΛεΜπρόν κι η θετική παράδοση μετά το Game 1 (vids)

lebron 2

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φάνηκε να είναι υπερβολικά παθητικός στο πρώτο ματς των τελικών της Ανατολής απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη “κόλλησε” στους 15 πόντους με 5/16 σουτ κι 7 λάθη ενώ οι Καβς ήταν χειρότεροι κατά 32 πόντους από τους αντιπάλους τους με αυτόν στο παρκέ, κάτι που αποτελεί!

Ο “βασιλιάς” φάνηκε να μην είναι διαθέσιμος, ώστε να καταναλώσει υψηλά επίπεδα ενέργειας κι αν κρίνει κανείς από το πρόσφατο παρελθόν και την παράδοση των τελευταίων ετών, οι φίλοι των Καβς δεν χρειάζεται να ανησυχούν ιδιαίτερα.

“Δεν ανησυχώ ούτε στο ελάχιστο. Έχω την ίδια αυτοπεποίθηση, είτε η σειρά είναι στο 0-0, είτε στο 0-1. Υπήρχαν κι άλλες φορές που βρισκόμουν από κάτω στα πλέι-οφ”, τόνισε ο ΛεΜπρόν μετά τη χθεσινή συντριβή από τους “κέλτες”. Ο Τζέιμς είναι μοναδικός στο είδος του, όσον αφορά το διάβασμα του αντιπάλου και την προσαρμογή στα εκάστοτε δεδομένα, με τις σειρές πλέι-οφ του παρελθόντος να το αποδεικνύουν.

Συγκεκριμένα, τις 5 τελευταίες φορές που η εκάστοτε ομάδα του ΛεΜπρόν ηττήθηκε στο Game 1, ο “βασιλιάς” κατόρθωσε εν τέλει να πάρει την πρόκριση! Το εν λόγω στατιστικό ισχύει για τις αναμετρήσεις εναντίον ομάδων από την Ανατολική Περιφέρεια.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι, φυσικά, το πρώτο ματς εναντίον των Πέισερς στα φετινά πλέι-οφ, εκεί όπου η Ιντιάνα διέλυσε τους Καβς με 98-80! Παρά την ηρωική “μάχη” που έδωσαν, όμως, οι Πέισερς υποτάχθηκαν μπροστά στον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη με 4-3.

Ακόμη, το 2015, οι Καβς είχαν ηττηθεί στο Game 1 του δεύτερου γύρου από τους Σικάγο Μπουλς με 99-92, με τον Ντέρικ Ρόουζ να είναι ο MVP των “ταύρων” με 25 πόντους. Οι Μπουλς είχαν προηγηθεί ακόμη και με 2-1 αλλά η θέληση του ΛεΜπρόν υπερίσχυσε στο φινάλε (4-2).

Επίσης, στο Game 1 των τελικών της Ανατολής το 2014, οι Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν έπεσαν στο καναβάτσο από τους Πέισερς με 107-96, εξαιτίας των 24 πόντων του Πολ Τζορτζ ενώ οι Ντέιβιντ Γουεστ και Ρόι Χίμπερτ είχαν πετύχει από 19. Η ομάδα της Φλόριντα, όμως, πήρε την πρόκριση για τους τελικούς με 4-2.

Το 2013, οι Χιτ είχαν πέσει θύμα τεράστιας έκπληξης στο Game 1 του δεύτερου γύρου, με τον “τρελό”, Νέιτ Ρόμπινσον να οδηγεί τους Μπουλς σε νίκη μέσα στο Μαϊάμι με 93-86. Η εξέλιξή της σειράς, βέβαια, δεν ήταν ανάλογη, με την “αρμάδα” του ΛεΜπρόν να καθαρίζει τη σειρά με συνοπτικές διαδικασίες (4-1).

Τέλος, στο Game 1 των Τελικών της Ανατολής το 2011, οι Μπουλς συνέτριψαν τους Χιτ με 103-82 αλλά δεν ευτύχησαν να πάρουν άλλη νίκη από εκεί κι έπειτα, με το Μαϊάμι του Τζέιμς να περνά στους τελικούς με 4-1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…