Κεντρική NBA Νίκη-θρίλερ στην παράταση και break για τους Καβς! (vids)

Νίκη-θρίλερ στην παράταση και break για τους Καβς! (vids)

lebron james

Μπορεί να είναι καλύτεροι από ποτέ φέτος αλλά τα “φαντάσματα” των πλέι-οφ κυρίευσαν για άλλη μια φορά την “ψυχή” των Τορόντο Ράπτορς! Παρά το γεγονός ότι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα εντός της κανονικής διάρκειας, οι Καναδοί βρήκαν τον μπελά τους στα κρίσιμα σημεία, με αποτέλεσμα οι Κλίβελαντ Καβαλίερς να επικρατήσουν με 112-113 στην παράταση και να κάνουν το 1-0 στη σειρά του δεύτερου γύρου!

Ο Τζέιμς ολοκλήρωσε το ματς με το 21ο του τριπλ-νταμπλ σε ματς πλέι-οφ, με 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ σε 46 λεπτά συμμετοχής! Μπορεί ο Όου Τζι Ανουνόμπι να έκανε καλή δουλειά πάνω του, ειδικά όταν τον μάρκαρε σε isolation συνθήκες αλλά ο “βασιλιάς” φρόντισε να γίνει το θέλημά του, ακόμη και με 12/30 σουτ.

Τα highlights του ΛεΜπρόν

Η μεγάλη διαφορά σε αυτό το ματς ήταν η βοήθεια που έλαβε ο ΛεΜπρόν από τους συνοδοιπόρους του. Ο Τζέι Αρ Σμιθ έκανε καταπληκτική εμφάνιση με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα, ανοίγοντας το γήπεδο και καταθέτοντας ενέργεια στην άμυνα. Ο Κάιλ Κόρβερ ήταν “θανατηφόρος” κάθε φορά που έβγαινε από τα σκριν (19 πόντοι, 5/12 τρίποντα) ενώ ο Τζεφ Γκριν σκόραρε 16 πόντους με 4/4 σουτ και 7/8 βολές, όντας υπερπολύτιμος.

Ιδιαίτερα credits θα πρέπει να αποδοθούν στον Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, όντας μακράν ό,τι πιο αξιόπιστο είχαν να παρουσιάσουν οι Καβς στη φροντ-λάιν. Η παρουσία του στο ζωγραφιστό, μάλιστα, ήταν η μόνη απειλή που παρουσιάστηκε στον ασταμάτητο, Γιόνας Βαλαντσιούνας, καθώς ο Κέβιν Λοβ γινόταν “παιχνιδάκι” στα χέρια του Λιθουανού.

Οι Ράπτορς έκαναν 13 λάθη, έναντι μονάχα 5 του Κλίβελαντ, ήταν κακοί πίσω από το τρίποντο (9/28), σε αντίθεση με τον αντίπαλο (14/35) ενώ ο περιλάλητος πάγκος τους δεν πήρε και τον καλύτερο βαθμό. Το κύριο πρόβλημα για άλλη μια φορά, όμως, ήταν η διαχείριση στις clutch στιγμές.

Συγκεκριμένα, το Τορόντο έχασε τα 11 τελευταία σουτ που εκτέλεσε στην 4η περίοδο ενώ είχε συνολικά 3/18 σουτ στα 4 τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και την παράταση. Το παιχνίδι τους έγινε τραγικά μονοδιάστατο κι ατομικιστικό στο διάστημα αυτό, εν αντιθέσει με το μοντέλο μπάσκετ που έχουν παρουσιάσει φέτος.

Με 4 συναπτούς πόντους, ο ΛεΜπρόν διαμόρφωσε το 105-105, με τους Ράπτορς να έχουν μία επίθεση για να πάρουν τη νίκη. Τελικά κατάφεραν να στείλουν την μπάλα 4 (!) φορές στο σίδερο ενώ λίγο έλειψε να χάσουν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, με τον Λάουρι να γλιστρά και με τον Τζέιμς να μένει μόνος αλλά να αποτυγχάνει.

Οι δύο τελευταίες φάσεις της κανονικής διάρκειας

Η παράταση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Κλίβελαντ, το οποίο πήρε κεφάλι στην αναμέτρηση για πρώτη φορά στο ματς! Οι Ράπτορς απάντησαν, με τον Λάουρι να διαμορφώνει με γκολ-φάουλ το 112-113. Στην επόμενη φάση, ο Κόρβερ αστόχησε κι έτσι, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο φινάλε. Το τρίποντο του ΒανΒλίτ, όμως, δεν πέρασε το διχτάκι και κάπως έτσι, οι Καβς παίρνουν το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και το μομέντουμ της σειράς με το μέρος τους!

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές των ηττημένων, ο Βαλαντσιούνας σταμάτησε στους 21 πόντους και τα 21 ριμπάουντ, ο ΝτεΡόζαν έφθασε τους 22 πόντους με 10/20 σουτ ενώ ο Κάιλ Λάουρι πέτυχε 18 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…