Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ιστορική επίδοση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ!

Ιστορική επίδοση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ!

pao aek

Σε μία σχετικά σπάνια, ιστορικά, επίδοση του στα ντέρμπι με τον ΑΕΚ έφτασε ο Παναθηναϊκός αφού σημείωσε “100άρα” για 4η φορά στα 69 παιχνίδια στα χρόνια της Stoiximan.gr Basket League και το έκανε με την κορυφαία επιθετική επίδοση του, πετυχαίνοντας 115 πόντους, τέσσερις περισσότερους από την προηγούμενη μεγαλύτερη. Εκείνη του παιχνιδιού της σεζόν 2010-11 όταν σημείωσε και την ευρύτερη νίκη του (111-70).

Οι 115 πόντοι είναι η 4η μεγαλύτερη φετινή επίδοση του Πρωταθλήματος μετά τους 120 που είχαν οι “πράσινοι” επί του Λαυρίου Megabolt, τους 118 που είχε η ομάδα της Λαυρεωτικής στο ίδιο παιχνίδι και τους 117 επίσης του Λαυρίου κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε κάποια σερί…

*Το αήττητο φετινό σερί του στη Stoiximan.gr Basket League κάνοντας το 25-0.

*Εκείνο που “τρέχει” ως γηπεδούχος απέναντι στην ΑΕΚ από τις 3 Νοεμβρίου 1996 όταν έχασε για τελευταία φορά μετρώντας πια 29 διαδοχικές νίκες.

*Εκείνο που “τρέχει” από την 1η Μαρτίου 2008 όταν έχασε από το Μαρούσι αφού έκτοτε μετράει 154 διαδοχικές εντός έδρας νίκες Πρωταθλήματος απέναντι σε ομάδες εκτός του Ολυμπιακού.
Κατά τα άλλα και πάντα σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση με 36 εύστοχα δίποντα όσα είχε ο Ολυμπιακός στα Τρίκαλα για τη 16η αγωνιστική.

*Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σημειώνοντας 62 πόντους στους 2ο ημίχρονο, σημείωσε και νέο ρεκόρ στη φετινή Stoiximan.gr Basket League. Το προηγούμενο μοιράζονταν με 59 ο Ολυμπιακός (στο 1ο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο) και το Λαύριο Megabolt (στο 2ο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα BC Aries).

Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στην περσινή σεζόν όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods σημείωσε 70 πόντους στο 2ο ημίχρονο του εντός έδρας παιχνιδιού με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Σε ατομικό επίπεδο ως προς τον Παναθηναϊκό Superfoods…

*Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε σήμερα -έξι είχε στην 1η περίοδο- ο Νικ Καλάθης έγινε ο 11ος πασέρ στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League αφού προσπέρασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη που είχε 858.

*Με την 111η εμφάνιση του στην κατηγορία, ο Ματ Λοτζέσκι μπήκε στην πρώτη 50άδα των ξένων παικτών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφήνοντας πίσω του στα 110 παιχνίδια τους Αντρέ Χάτσον, Αντρές Γκίμπερτ και Σάσα Χούπμαν.

Ο Αμερικανός έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο Πρωτάθλημα με 15 πόντους -είχε δύο φορές από 14- και 21 βαθμούς στο ranking -είχε 18 στη 2η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ.

*Ατομικά ρεκόρ “έγραψε” και ο Λούκας Λεκαβίτσιους με τους 17 πόντους και τους 22 βαθμούς στο ranking -είχε 15 πόντους και 20 βαθμούς στο Ρέθυμνο.

*Ένα επιθετικό ριμπάουντ αρκούσε στον Ίαν Βουγιούκα ώστε να φτάσει τα 300 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…