Κεντρική Basket League ΑΕΚ Έγραψε ιστορία ο Ξανθόπουλος

Έγραψε ιστορία ο Ξανθόπουλος

xanthopoulos 1

Στη σκιά της “βαριάς” ήττας, για την ΑΕΚ προέκυψαν κάποια σημαντικά επιτεύγματα σε ατομικό επίπεδο…

*Σημαντικότερο όλων αυτό του Βασίλη Ξανθόπουλου. Με τις έξι ασίστ πέραν του ότι ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στο Πρωτάθλημα -έφτασε σε αυτήν για 4η φορά- έφτασε τις 1.099 στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League και είναι πλέον 3ος στη σχετική λίστα αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Βετούλα (1.093).

Παράλληλα ο Ξανθόπουλος με τους επτά πόντους του, ξεπέρασε τους 1.400.

*Ξεχωριστό επίτευγμα και για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Με τους τέσσερις πόντους του έγινε ο 64ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τους 2.000 πόντους.

Ακόμη ο Βασιλόπουλος με τα δύο ριμπάουντ του, έφτασε τα 1.268 και έγινε ο 23ος στα χρόνια της Stoiximan.gr Basket League, ξεπερνώντας τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Αλφόνσο Μπακ Τζόνσον που είχαν από 1.267.

*Επίτευγμα με ιστορική χροιά σημείωσε και ο Ντράγκαν Σάκοτα που έγινε ο 1ος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ που φτάνει τα 100 παιχνίδια κανονικής περιόδου στον πάγκο της (ρεκόρ 74-26).

*Με τις δύο τάπες του ο Δημήτρης Μαυροειδής έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τις 150. “Έπιασε” στην 21η θέση της σχετικής λίστας τον Ανδρέα Γλυνιδάκη.

*Ευστοχώντας μία φορά από το τρίποντο, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 57 με την ΑΕΚ και μπήκε στην πρώτη 20άδα της, αφήνοντας πίσω του τους Νάσο Γαλακτερό και Γιώργο Κουκλάκη που είχαν από 56.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…