Κεντρική NBA Γκόλντεν Στέιτ: Η απόλυτη “καταστρεπτική” δύναμη! (vid)

Γκόλντεν Στέιτ: Η απόλυτη “καταστρεπτική” δύναμη! (vid)

curry green

Με κύρια “όπλα” την καταιγίδα της 3ης περιόδου και τον πρωτοφανή οίστρο του Στεφ Κάρι, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς “κομμάτιασαν” τους Χιούστον Ρόκετς με 126-85, στην πιο ευρεία πλέι-οφ νίκη της πλούσιας ιστορίας τους! Οι “dubs”, πλέον, προηγούνται με 2-1 στη σειρά των τελικών της Δύσης, υπενθυμίζοντας ότι παραμένουν το απόλυτο “κεφάλι” του μπασκετικού πλανήτη και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

https://twitter.com/BleacherReport/status/998386893984280576

Το παιχνίδι “άνοιξε” στο 3ο δωδεκάλεπτο, με τους Γουόριορς να “τρέχουν” σερί 21-3 και τον Κάρι να πετυχαίνει τους 18 από τους 35 πόντους του σε αυτό το διάστημα, με 7/7 σουτ. Αυτή ήταν κι η απαραίτητη επιθετική “έκρηξη” που χρειαζόταν το Γκόλντεν Στέιτ, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα καθαρά μέσω της αμυντικής λειτουργίας.

Πέρα από τον απίθανο Κάρι (35 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 13/23 σουτ, μόνο 1 λάθος), ξεχώρισε ο Κέβιν Ντουράντ, με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και τρομερή δουλειά στην άμυνα. Είναι ίσως ο μόνος παίκτης παγκοσμίως που μπορεί να περάσει απαρατήρητος, έχοντας τέτοια προσφορά!

Ο Ντρέιμοντ Γκριν προόδευσε ξανά μέσω του αντιτουριστικού ρόλου του, έχοντας 10 πόντους, 17 ριμπάουντ κι 6 ασίστ, ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 13 ενώ ο Άντρε Ιγκουοντάλα πρόσθεσε 10, μαζί με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από την άλλη, ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 20 πόντους και τις 9 ασίστ με 7/16 σουτ ενώ έγινε στόχος στην άμυνα, με τα αποτελέσματα να είναι αναμενόμενα (7/12 σουτ οι αντίπαλοί του). Ο Κρις Πολ είχε πολύ μέτρια απόδοση, με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5/16 σουτ, πελαγοδρομώντας στα σημεία που έμενε στο παρκέ δίχως τον Χάρντεν ενώ τα “φτερά” της ομάδας (Τάκερ, Αρίζα, Μπα α Μούτε, Γκριν) είχαν ξανά πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, όπως και στο πρώτο ματς (8/23 σουτ συνολικά).

Έχει τονιστεί πολλάκις ότι μια ομάδα πρέπει να κάνει “κλικ” σε όλους τους τομείς, ώστε να τα βάλει με τους Γουόριορς, πόσο μάλλον μέσα στην Oracle Arena. Οι Ρόκετς, όμως, είχαν μόνο 39.5% στα σουτ εντός πεδιάς, είχαν 19 ασίστ για 19 λάθη (28 πόντοι των αντιπάλων μέσα από τα λάθη τους), πήγαν πολύ λίγο στη γραμμή του φάουλ (10/13 βολές) κι οι δύο σούπερ-σταρ τους δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση. Κι αυτά ήταν μόνο μερικά από τα συστατικά της αποτυχίας…

Οι Ρόκετς ξεκίνησαν το ματς, στοχεύοντας με μανία τον Κάρι και προσπαθώντας να τον εκθέσουν σε συνθήκες ένας-εναντίον-ενός. Οι Γουόριορς απαντούσαν με δυναμικό hedge-out, υποχρεώνοντας τον χειριστή της μπάλας να ακουμπά την μπάλα στον σκρίνερ, ώστε να δημιουργήσει εκείνος. Τα αργά αμυντικά rotations των Γουόριορς οδήγησαν σε ένα μικρό προβάδισμα του Χιούστον στα πρώτα λεπτά.

Ο ρυθμός, όμως, δεν άργησε να ανοίξει, με τους Γουόριορς να εκμεταλλεύονται τα λάθη του Χιούστον και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ. Η “αφλογιστία” του Κάρι (5 χαμένα τρίποντα) δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να αυξήσουν το προβάδισμα αλλά η έξοδος του Χάρντεν από το παρκέ αποσυντόνισε πλήρως το Χιούστον.

Συγκεκριμένα, ελλείψει του Χάρντεν, οι Ρόκετς είχαν 0/6 σουτ και 4 λάθη στις 10 τελευταίες κατοχές της 1ης περιόδου, επί 4 λεπτά δηλαδή! Το γεγονός αυτό δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο, με το σκορ να ανεβαίνει στο 31-22 μετά από 12 λεπτά και τους Ρόκετς να μετρούν ήδη 6 λάθη ενώ ο Πολ βρισκόταν εκτός ρυθμού (0/5 σουτ).

Στη 2η περίοδο δεν παίχθηκε και το καλύτερο μπάσκετ, με τις δύο ομάδες να έχουν κενά διαστήματα και με τους σούπερ-σταρ του παρκέ να εμφανίζονται ιδιαίτερα άστοχοι. Το Χιούστον διατηρούσε, μεν, τα ποσοστά των Γουόριορς πίσω από το τρίποντο σε χαμηλή τιμή αλλά οι παίκτες του αδυνατούσαν πλήρως να τελειώσουν με συνέπεια τις φάσεις κοντά στο καλάθι (8/20 σουτ κάτω από την μπασκέτα).

Οι άμυνες με αλλαγές συνεχίζονταν, με το Γκόλντεν Στέιτ να “κλειδώνει” το Χιούστον αλλά να μην μπορεί να πάρει πειστικό προβάδισμα. Η τριάδα των Ντουράντ-Κάρι-Τόμπσον έκλεισε το ημίχρονο με 32 πόντους αλλά με μόλις 12/32 σουτ ενώ οι Χάρντεν και Πολ είχαν μονάχα 4/15 προσπάθειες (1/7 ο Πολ, ξύπνησε κάπως ο Χάρντεν στο τελος).

Ως αποτέλεσμα, το ημίχρονο έληξε με σκορ 54-43, με τους Ρόκετς να έχουν 34.9% στα σουτ εντός πεδιάς, 10 λάθη (το 20% των κατοχών τους) και κάποια “νεκρά” διαστήματα, τα οποία έδιναν την ευκαιρία στους Γουόριορς να ανοίξουν τον ρυθμό και να βάλουν ορισμένα εύκολα καλάθια. Το -11 της ανάπαυλας μάλλον τους άφησε ικανοποιημένους…

Κι έπειτα ήρθε η 3η περίοδος. Το διάστημα που, συνήθως, επέρχεται μαζική καταστροφή για τους αντιπάλους του Γκόλντεν Στέιτ. Το παιχνίδι αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ένα αρχικό 10-0 των γηπεδούχων έθεσε τον ρυθμό, με τους Ρόκετς να απαντούν με δικό τους σερί της τάξεως του 10-2. Εντός 3 λεπτών, όμως, το 66-53 μετατράπηκε σε 84-56, με τον Στεφ Κάρι να “τρελαίνεται” και να πετυχαίνει 18 πόντους με 7/7 σουτ εντός του 3ου δωδεκαλέπτου!

Από εκεί κι έπειτα, η διαφορά δεν έμελλε να πέσει κάτω από τους 20 πόντους. Το αντίθετο μάλιστα. Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες απέκτησε ιστορικές διαστάσεις και το τελικό +41 αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση πλέι-οφ νίκη στην ιστορία του Γκόλντεν Στέιτ, καθώς οι γηπεδούχοι δεν ξεκόλλησαν το πόδι από το γκάζι ούτε στο χρονικό διάστημα του garbage time!

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…