Κεντρική Γυναίκες Γιώργος Καντζιλιέρης: Ο “αρχιτέκτονας” των επιτυχιών της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού

Γιώργος Καντζιλιέρης: Ο “αρχιτέκτονας” των επιτυχιών της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού

katzilieris kasdagli

Οι νεανίδες του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά χρειάστηκε να χωρέσουν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε στον σύλλογο της “ανάγκασε” να αγωνιστούν τόσο στη δικιά τους κατηγορία, όσο και στη γυναίκεια ομάδα. Στην Α1 Γυναικών τα πράγματα μπορεί να μην εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά στο πρωτάθλημα των νεανίδων απέδειξαν ότι δεν έχουν αντίπαλο.

Τα κορίτσια του “τριφυλλιού” πραγματοποίησαν ακόμη μία εξαιρετική πορεία και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα νεανίδων. Πρωτεργάτης της ομάδας είναι ο Γιώργος Καντζιλιέρης, ο οποίος μαζί με με τον συνεργάτη του Ηλία Αρχιμανδρίτη, πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής και οδηγούν τις ομάδες τους από επιτυχία σε επιτυχία.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος είναι και υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος, στην Ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού Α.Ο., μίλησε αποκλειστικά στο Ebasket για τη νέα επιτυχία της ομάδας των νεανίδων, για τη φετινή δύσκολη σεζόν της γυναικείας ομάδας, αλλά και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βρέθηκε κοντά στο να βοηθήσει την ομάδα.

“Είναι ωραίο να συνδυάζεις τη δουλειά με την αγάπη σου”

giorgos katzilieris

Ο Γιώργος Κατζιλιέρης υποστήριζε τον Παναθηναϊκό από μικρή ηλικία και κατέληξε να δουλεύει για την αγαπημένη του ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στο “τριφύλλι” από το 2007 μέχρι σήμερα και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει φέρει πολλές επιτυχίες στον σύλλογο, που “αγαπάει”.

Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με την προπονητική;
“Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα από 19 ετών, όταν ήμουν ακόμη φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ. Πρώτος σταθμός της καριέρας μου ήταν η Αθλητική Ένωση Ψυχικού. Συνολικά έμεινα εκεί για 14 χρόνια και παράλληλα το 2007 ήρθα στον Παναθηναϊκό και ξεκίνησα στα τμήματα υποδομής, όπου παραμένω μέχρι και σήμερα. Ενδιάμεσα ήμουν και για εφτά χρόνια στο Αιγάλεω και εκεί στα τμήματα υποδομής”.

Βρίσκεστε στον Παναθηναϊκό από το 2007. Νοιώθετε ότι έχετε “δεθεί” με την ομάδα;
“Από μικρό παιδί υποστήριζα τον Παναθηναϊκό. Πριν έρθω στον Παναθηναϊκό ήμουν φίλαθλος του, οπότε είναι ωραίο να συνδυάζεις τη δουλειά σου με την “αγάπη” σου. Είμαι πολύ δεμένος με το “τριφύλλι” και χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι εδώ και βοηθάω την ομάδα μου”.

Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνεται στα παιδιά σ΄αυτές τις ηλικίες;
“Το πιο σημαντικό για εμένα δεν είναι πια το ταλέντο, αλλά είναι η δουλειά. Αν δεν δουλεύεις συστηματικά και αν δεν ρωτάς να μαθαίνεις για να γίνεσαι καλύτερος, το ταλέντο δεν φτάνει. Πρέπει να έχεις και μυαλό και να συνδυάζεις όλα αυτά τα πράγματα”.

panathinaikos neandes

“Δεν είναι τυχαία όλα όσα έχουμε καταφέρει”

Η Ακαδημία του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία χρόνια και έχει φτάσει στην κορυφή. Οι ομάδες των τμημάτων υποδομών του “τριφυλλιού” με τον Γιώργο Κατζιλιέρη και τον Ηλία Αρχιμανδρίτη στο τιμόνι τους, έχουν φέρει τη μία επιτυχία πίσω από την άλλη και όπως σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι τυχαία όλα όσα έχουν καταφέρει.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και φέτος στην κορυφή στις Νεανίδες. Πείτε μας δύο λόγια για τις συνεχόμενες επιτυχίες σας. 
“Φέτος, κατακτήσαμε για τρίτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και προφανώς όλο αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Μάκης Κουτσονικόλας πριν τρία χρόνια μου πρότεινε να αναλάβω τις κορασίδες και τις νεάνιδες. Κάλεσα μαζί μου τον Ηλία Αρχιμανδίτη, ο οποίος είναι ο άμεσος συνεργάτης μου και μαζί έχουμε κάνει όλες αυτές επιτυχίες.

Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια, που βρήκαμε, ήταν σε ήδη υψηλό επίπεδο. Τα κορίτσια στις κορασίδες εκείνη τη χρονιά είχαν βγει δεύτερες στην Ελλάδα. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το επίπεδο υψηλό και να το ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, γιατί το να βγεις από 2ος 1ος δεν είναι εύκολο και να διατηρηθείς και στην κορυφή για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό έγινε μέσα από το ταλέντο των κοριτσιών πρώτα απ’ όλα, τη διάθεση τους για δουλειά και την ποιότητα της δικιάς μας δουλειάς”.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά οικονομικά προβλήματα φέτος. Σας επηρέασαν καθόλου αυτές οι συνθήκες;
“Τα παιχνίδια του γυναικείου φέτος ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και για τα κορίτσια, αλλά και για εμάς, καθώς βελτιωθήκαμε και είδαμε καινούρια πράγματα, παίξαμε στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα.

Από την άλλη, όμως, μετά από μία ήττα στο γυναικείο ακολουθούσε τη Δευτέρα το παιχνίδι στη δικιά μας κατηγορία και ευτυχώς πάντα ήταν νικηφόρο. Μ΄αυτό τον τρόπο μπορούσαμε και φτιάχναμε την ψυχολογία μας. Τα κορίτσια μέσα σε 36 ώρες έπαιζαν δύο παιχνίδια και είναι φανταστικό ότι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σ΄αυτό.

Η λειτουργία της Ακαδημίας ήταν άψογη. Δεν έλειψε τίποτα από τα κορίτσια. Αυτό που ακούστηκε ότι είχαμε προβλήματα, δεν φάνηκε τουλάχιστον στην Ακαδημία μας. Τα κορίτσια είχαν τα πάντα. Τον φυσικοθεραπευτή τους, τον γιατρό τους, τις ώρες στην προπόνηση τους, δεν τους έλειψε απολύτως τίποτα. Για όλα αυτά ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια από τον Μάκη Κουτσονικόλα, που ήταν παντού και για τα πάντα”.

panathinaikos koritsia

“Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε κοντά στο να μας βοηθήσει”

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό υπέστη μία “βαριά” ήττα. Η “πράσινη” ΚΑΕ για να στηρίξει τα κορίτσια, τα κάλεσε στο “Νίκος Γκάλης” για να παρακολουθήσουν από κοντά το ντέρμπι “αιωνίων”. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μέσα στη χρονιά έφτασε κοντά στο να βοηθήσει τη γυναικεία ομάδα, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Κατζιλιέρης.

Για την πρόσκληση από τον Δημήτρη Γιαννακόπολο στο “Νίκος Γκάλης”;
“Η πρόσκληση του κύριου Γιαννακόπουλου και της ΚΑΕ μας βοήθησε πάρα πολύ. Μας τόνωσε πολύ ψυχολογικά, γιατί έδειξε ότι κάποιοι άνθρωποι παρακολουθούν την προσπάθεια που κάνουμε και το αναγνωρίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον κύριο Γιαννακόπουλο και την ΚΑΕ για την πρόσκληση. Αυτή η κίνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα Νεανίδων”.

Ο κύριος Γιαννακόπουλος βρίσκεται στο πλευρό σας σε όλη τη σεζόν;
“Ο κύριος Γιαννακόπουλος ήρθε κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στο να μας βοηθήσει. Απλά ήταν η στιγμή εκείνη που τελείωναν οι μεταγραφές και είχαμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και δεν ξέραμε αν θα μπορούσαμε εμείς να ανταποκριθούμε, γι αυτό δεν προχώρησε αυτή η βοήθεια. Πάντως, ήταν πάντα στο πλευρό μας και το έδειξε και με την πρόσκληση στο “Νίκος Γκάλης”.

Είστε αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι τη νέα σεζόν;
“Ο Παναθηναϊκός για εμένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ανά τον κόσμο μεγάλοι σύλλογοι περνούν δύσκολες καταστάσεις, αλλά το ξεπερνούν και γίνονται δυνατότεροι. Δεν γίνεται μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό με τη δυναμική που έχει, τον κόσμο του και το ταλέντο που έχει στις ακαδημίες, να μην έχει μέλλον. Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ο σύλλογος θα συνεχίσει”.

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τις παίκτριες σας;
“Ευχαριστώ πραγματικά τα κορίτσια. Τους το λέω καθημερινά ότι αυτές είναι η αρχή και το τέλος γι αυτό που καταφέραμε. Τα κορίτσια το θέλανε και κατάφεραν με την αξία τους να πάρουν το τρόπαιο παρά τις δυσκολίες που είχαν. Ευχαριστώ και τον κόσμο. Εδώ που είμαστε ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με τους οπαδούς και πάντα είχαν να μας πουν έναν καλό λόγο. Κανείς δεν είχε να μας πει κακιά κουβέντα. Ευχαριστώ προσωπικά και τον Παναθηναϊκό που μας παρέχει τα πάντα, για να μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς όσα μπορούσαμε περισσότερα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…