Κεντρική NBA “Έσπασαν” την έδρα οι ακαταμάχητοι Γουόριορς! (vid)

“Έσπασαν” την έδρα οι ακαταμάχητοι Γουόριορς! (vid)

durant 2

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν πάτησαν ποτέ το γκάζι καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν κι ως αποτέλεσμα έχασαν την πρωτιά της Δύσης και το πλεονέκτημα της έδρας. Στο πρώτο παιχνίδι των τελικών της Δύσης εναντίον των Χιούστον Ρόκετς, όμως, αποδείχθηκε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είχε ουσιαστική σημασία…

Με την ανωτερότητά τους να είναι εμφανής σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι “dubs” επιβλήθηκαν του Χιούστον με 119-106 κι έκαναν το 1-0, “σπάζοντας” με το καλημέρα την πανίσχυρη έδρα της “αρμάδας” του Τζέιμς Χάρντεν. Οι Ρόκετς όφειλαν να κάνουν τα πάντα σωστά, ώστε να φθάσουν μέχρι το τέρμα απέναντι στην πιο ισχυρή δύναμη του πλανήτη αλλά ήταν πρακτικά αδύνατο να κάνουν “κλικ” σε όλους τους τομείς επί 48 λεπτά.

Ο Κέβιν Ντουράντ έκλεψε την παράσταση με 37 πόντους και 14/27 σουτ, σκοράροντας πάνω από το κεφάλι πάμπολλων αμυντικών και σαρώνοντας στα σουτ από μέση απόσταση. Ειδικά στα χρονικά διαστήματα που ο “KD” ήταν ζεστός, δεν υπήρχε τίποτα που να μπορεί να ανακόψει την επικοινωνία του με το καλάθι.

Ο Κλέι Τόμπσον “πυροβόλησε” το αντίπαλο καλάθι με 28 πόντους κι 6/15 τρίποντα, με τον “φονιά” του Γκόλντεν Στέιτ να εκμεταλλεύεται απόλυτα τα λάθη στα αμυντικά rotation του Χιούστον αλλά και τη γρήγορη ανάπτυξη των Γουόριορς στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Ο Στεφ Κάρι δεν μάγεψε με τα στατιστικά του, έχοντας 18 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 8 ασίστ με 8/15 σουτ αλλά κατόρθωσε να κάνει εξαιρετική δουλειά στον ρόλο του slasher κι όχι σε αυτόν του σουτέρ. Τα αλλεπάλληλα switch των Ρόκετς δεν του επέτρεπαν να βρει τον απαιτούμενο χώρο για να εκτελέσει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου αλλά κατόρθωνε να παίζει στα πόδια τους αντιπάλους, πηγαίνοντας στο καλάθι.

Επίσης, ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε καθαρά αντιτουριστικό -πλην χρήσιμο- ρόλο, με 5 πόντους, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ και μόλις 5 εκτελεσμένα σουτ! Παρά το εκνευρισμένο ξεκίνημά του, ο “Money” ανέκτησε τη συγκέντρωσή του στη συνέχεια, έδινε άψογες βοήθειες και καθοδηγούσε την άμυνα ενώ βοηθούσε στο κατέβασμα της μπάλας και τη γρήγορη προώθησή της στην άλλη πλευρά του γηπέδου μετά το ριμπάουντ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Άντρε Ιγκουοντάλα πέτυχε 11 πόντους με 7/8 βολές, ο Νικ Γιανγκ έκανε την έκπληξη με 3/5 τρίποντα ενώ ο Κεβόν Λούνεϊ έπεσε δεκάδες φορές στη “φωτιά”, μαρκάροντας τον Χάρντεν στην περιφέρεια μετά τις αλλαγές στα σκριν.

Από πλευράς Χιούστον, το προβάδισμα χάθηκε για πάντα στο δεύτερο ημίχρονο, αποδεικνύοντας πως απαγορεύεται να κάνεις λάθη και να χάνεις λέι-απ απέναντι σε αυτό το “θηρίο”. Οι Ρόκετς επιδόθηκαν σε πάρα πολλά isolation με τους Χάρντεν και Πολ κι ακολούθησαν έναν φρενήρη ρυθμό, με την τακτική να αποδίδει σε ικανοποιητικό σημείο αλλά να μην αρκεί.

Οι σπουδαίοι αμυντικοί των Γουόριορς ανάγκασαν πολλές φορές τους Ρόκετς να επιτεθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης ενώ, η ανυπαρξία του πάγκου κι η πρωτοφανής δυστοκία των “φτερών” της ομάδας στοίχισαν ανεπανόρθωτα. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τα 4/16 τρίποντα του δευτέρου ημιχρόνου (13/37 συνολικά), το τελικό αποτέλεσμα, καθώς και το επιμέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου (63-50) φαντάζουν απόλυτα φυσιολογικά.

Ο Τζέιμς Χάρντεν, βέβαια, έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση με 41 πόντους, 7 ασίστ και 14/24 σουτ, διαλύοντας οποιονδήποτε έβγαινε πάνω του στις αλλαγές, κυρίως τον Κάρι. Ο “Beard” είχε 5/9 τρίποντα και ξεκίνησε εκρηκτικά το ματς αλλά, όπως τονίστηκε παραπάνω, οι Ρόκετς χρειάζονταν τρομερά υψηλή αποδοτικότητα και σε άλλες κατηγορίες, ώστε να κοιτάξουν στα μάτια το Γκόλντεν Στέιτ.

Ο Κρις Πολ σκόραρε 23 πόντους με 8/17 σουτ και μάζεψε 11 ριμπάουντ, στο πρώτο παιχνίδι τελικών περιφέρειας της καριέρας του ενώ ο Κλιντ Καπέλα πρόσθεσε 12 πόντους, μαζί με 6 ριμπάουντ. Ο Έρικ Γκόρντον πέτυχε άλλους 15 αλλά οι Τάκερ, Αρίζα και Μπα Α Μούτε είχαν μαζί 3/17 σουτ, όντας απόλυτα non-factors στο ματς.

Οι Ρόκετς, λοιπόν, είχαν την ορμή της έδρας, ξεκίνησαν εξαιρετικά την αναμέτρηση με προβάδισμα 9 πόντων, ευτύχησαν να έχουν τον Χάρντεν σε δαιμονιώδη φόρμα και κράτησαν τον Κάρι σε “γήινη” απόδοση. Παρ’όλα αυτά ηττήθηκαν. Με 13 πόντους. Η πλειοψηφία των φίλων του NBA θεωρεί ότι αυτή η σειρά θα πρέπει να θεωρείται ως η πραγματική σειρά τελικών αλλά η ανταγωνιστικότητα αυτής ενδέχεται να μην συγκινήσει ιδιαίτερα, με τους Γουόριορς σε τέτοια κατάσταση.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…