Κεντρική NBA Έριξαν το πρώτο “χτύπημα” οι Σέλτικς! (vid)

Έριξαν το πρώτο “χτύπημα” οι Σέλτικς! (vid)

terry rozier celtic

Με την τριάδα των Ροζίερ, Χόρφορντ και Τέιτουμ να φθάνει στο peak των δυνατοτήτων της, οι Μπόστον Σέλτικς επιβλήθηκαν των Φιλαδέλφια 76ερς με 117-101, παίρνοντας “κεφάλι” με 1-0 στη σειρά του δεύτερου γύρου. Η απραξία πολλών ημερών φαίνεται πως έβλαψε τους φιλοξενούμενους, με τα ποσοστά ευστοχίας τους να είναι ιδιαίτερα πεσμένα και με τους ρολίστες της ομάδας να μην βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ο Τέρι Ροζίερ ήταν για άλλη μια φορά καταπληκτικός, ανεβάζοντας ακόμη παραπάνω τον πήχη των δυνατοτήτων του. Ο “εκρηκτικός” γκαρντ έκανε και πάλι ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφ με 29 πόντους και 7/9 τρίποντα ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Ο Αλ Χόρφορντ έδειξε ξανά την all-around φύση του, σε συνδυασμό με την εμπειρία του, σκοράροντας 26 πόντους κι έχοντας 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Τέιτουμ σταμάτησε στους 28 πόντους με 11/12 βολές και 8/16 σουτ!

Από την άλλη, ο Τζοέλ Εμπίιντ σταμάτησε στους 31 πόντους μαζί με 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ ο Μπεν Σίμονς είχε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Χόρφορντ να κάνει αρκετά καλή δουλειά επάνω του. Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ συμπλήρωσε άλλους 20 κι ο Ντάριο Σάριτς σταμάτησε στους 12 αλλά υπήρχε ένα θεμελιώδες πρόβλημα στην επίθεση των Σίξερς, το οποίο δεν τους επέτρεψε να “σπάσουν” την έδρα.

Το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται, φυσικά, στα σουτ πίσω από τη γραμμή των 7.25, με τη Φιλαδέλφια να μετρά μονάχα 5/26 “βόμβες”. Όπως αποδείχθηκε στη σειρά με τους Χιτ, η επιτυχία των Σίξερς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποτελεσματικότητα από το τρίποντο αλλά μόνο οι Εμπίιντ και Μπελινέλι βρήκαν στόχο με σχετική συνέπεια (3/7 οι δυο τους, 2/19 οι υπόλοιποι).

Από την άλλη, οι Σέλτικς είχαν 17/35 τρίποντα, κάτι που ισοδυναμεί με την 4η κορυφαία επίδοση στην πλέι-οφ ιστορία της ομάδας. Παρά τη απώλεια του Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος ενδέχεται να επιστρέψει στο επόμενο ματς, η Βοστόνη εφάρμοσε άψογα το αμυντικό πλάνο της και σε συνδυασμό με την “έκρηξη” της καλής τριάδας της, έχει δικαίωμα να ονειρεύεται περισσότερο.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…