Κεντρική ΓΣΛ Φάρος Εποχή Μπούμπουρα

Εποχή Μπούμπουρα

boubouras pantelis

Ο Φάρος εξασφάλισε χθες και τυπικά την παραμονή του στην κατηγορία, γεγονός που έχει διπλή σημασία. Αφενός καθορίζει την επιτυχία του εγχειρήματος, αφετέρου προσδιορίζει το μέλλον του συλλόγου που από σήμερα ζει στην… εποχή Μπούμπουρα.

Ο Βαγγέλης Τσάπας και ο Γιάννης Γιαννάκης ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους. Παρέδωσαν μια ομάδα, χαμηλού -για την ώρα- κόστους, η οποία θα συμμετέχει του χρόνου στην Α1 κατηγορία. Ο Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος από σήμερα ξεκινά μια σειρά συναντήσεων και ο γιος του Σπύρος, που έδειξε έντονο ενδιαφέρον και σημαντική δραστηριότητα στους λίγους μήνες της εμπλοκής του, μπορούν απρόσκοπτα να χτίσουν τη δική τους… αυτοκρατορία.

Πρώτο ζητούμενο είναι ο τόπος που θα χτιστεί ο νέος Φάρος. Η ομάδα δεν θα μείνει στη Λάρισα, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών, ενώ είναι δεδομένο πως το όραμα της οικογένειας είναι να μεταφερθεί η έδρα του Φάρου στη Λήμνο. Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο, να χτιστεί το γήπεδο και να είναι έτοιμο πριν το τζάμπολ της επόμενης σεζόν. Υπάρχει πάντα η εναλλακτική λύση του Κερατσινίου, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

Το γήπεδο είναι μόνο μία από τις πτυχές του έργου της ανοικοδόμησης του Φάρου. Πολλά θα αλλάξουν καθώς η οικογένεια Μπούμπουρα έχει πολύ υψηλούς στόχους και προσδοκίες. Ονειρεύονται μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και που θα παλεύει για στόχους μεγαλύτερους της παραμονής στη «μεγάλη» κατηγορία. Άλλωστε η βιωματική εμπειρία της φετινής περιόδου θα λειτουργήσει ως μπούσουλας για τη συνέχεια.

Ο Σπύρος Μπούμπουρας έχει ζήσει από κοντά την ομάδα, έχει συγκεκριμένη άποψη και είναι έτοιμος να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα φέρει αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ονόματα όμως είναι βέβαιο ότι πολύ λίγα πράγματα θα θυμίζουν το φετινό Φάρο.

Το είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή της ανάμιξης της οικογένειας Μπούμπουρας στο ελληνικό μπάσκετ, ότι κάτι μεγάλο γεννιέται. Αναγκαία και ικανή συνθήκη ήταν η διατήρηση του Φάρου στην Α1 κατηγορία. Ο στόχος επιτεύχθηκε και πλέον ο… μεγάλος εργολάβος έχει όλα τα υλικά για να χτίσει έναν Φάρο που πολλοί θα ζηλεύουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΓΣΛ Φάρος

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…