Κεντρική NBA Άγγιξε τη “θέωση” ο Πολ, προκρίθηκαν οι Ρόκετς! (vids)

Άγγιξε τη “θέωση” ο Πολ, προκρίθηκαν οι Ρόκετς! (vids)

chris paul rocket

Ο Κρις Πολ συνοδεύεται συχνά από το ψευδώνυμο “Point-God“, ώστε να υπερτονιστεί η αποδοτικότητά του κι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του πλέι-μέικερ. Ο “CP3” έδινε ραντεβού με την ιστορία και τους προσωπικούς του “δαίμονες” στο χθεσινό ματς εναντίον των Τζαζ, έχοντας την ευκαιρία να προκριθεί στους τελικούς της περιφέρειας για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση ήταν απλά ακαταμάχητος…

Συγκεκριμένα, οι Χιούστον Ρόκετς επιβλήθηκαν της Γιούτα με 112-102, κλείνοντας τη σειρά με 4-1 και παίρνοντας την πρόκριση για τους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά μετά το 2015! Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο αλλά χρειάστηκαν τα πρωτοφανή “όργια” του Πολ, ώστε η αποστολή να ολοκληρωθεί ομαλά.

Με 41 πόντους, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 0 λάθη (!) κι 8/10 τρίποντα, καθώς και +20 στο plus-minus, ο Πολ έβγαλε όλο το μένος του από τη συνεχή “χασούρα” των πλέι-οφ, η οποία κατατρέχει την πολυποίκιλη καριέρα του. Στα 38 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ του χθεσινού ματς, όμως, εκτυλίχθηκε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις της ζωής του.

Το πικ-εν-ρολ παιχνίδι ήταν αυτό που “ξεκλείδωσε” το πλήρες “οπλοστάσιο” του σούπερ-σταρ των Ρόκετς. Μέσω αυτού, έπαιζε ένας-εναντίον-ενός με τον εκάστοτε αμυντικό και τον χρησιμοποιούσε κατάλληλα, με κύριο σκοπό να φθάσει στην αγαπημένη του περιοχή, το mid-range. Χθες, βέβαια, ο Πολ βρέθηκε σε μια από τις κορυφαίες shooting βραδιές του, με το “διχτάκι” να παίρνει φωτιά και με τα τρίποντα να μπαίνουν σωρηδόν.

Κάθε του κίνηση φαινόταν αρμονική κι απέριττη, με το μπασκετικό του IQ και με την εφαρμογή των βασικών του μπάσκετ να αγγίζουν το τέλειο. Ήξερε ακριβώς πότε πρέπει να πάει αριστερά και πότε δεξιά, πότε να εκτελέσει τρίποντο και πότε από μέση απόσταση, πότε να τρέξει στο τρανζίσιον και πότε να “παγώσει” τον ρυθμό.

Επίσης, ο Πολ μοίρασε και πάσες στους αμαρκάριστους σουτέρ, ειδικά από τη στιγμή που οι Τζαζ ξεκίνησαν να στέλνουν νταμπλ-τιμ επάνω του. Οι άψογες αποστάσεις στην επίθεση του Χιούστον συνέβαλλαν στη δημιουργία ελεύθερων σουτ, με τον Πι Τζέι Τάκερ να είναι ο πιο ευνοημένος από τη συνθήκη αυτή (19 πόντοι, 5/7 τρίποντα).

Τα highlights του Πολ

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…