Κεντρική Basket League ΑΕΚ AEK: Το “μηδέν” κάνει τη διαφορά

AEK: Το “μηδέν” κάνει τη διαφορά

punter

Γιώργος ΚογκαλίδηςΣτο μπάσκετ -είναι δίκαιο άθλημα- ο καλύτερος κερδίζει κι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τους τέσσερις του φάιναλ φορ. Η ΑΕΚ που είναι πλέον κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ που ζει μέρες του… 68! Ακόμα κι αν στο τέλος έδειξε τάσεις αυτοχειρίας, ακόμα κι αν έβαλε από το πουθενά τους Γάλλους στη διεκδίκηση του τίτλου, ήταν καλύτερη και μπράβο της.

Στο μπάσκετ για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεσαι περισσότερους από έναν πρωταγωνιστές. Κι η ΑΕΚ είχε αρκετούς.

– Είχε έναν εξαιρετικό (και στους δύο αγώνες) Ντελρόι Τζέιμς. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από το φινάλε του τελικού, μπορεί να είναι κι ο πολυτιμότερος όλων.

– Είχε έναν καταπληκτικό (κυρίως στο πρώτο μισό) Μάικ Γκριν, ο οποίος «χτύπησε» τις αδυναμίες του Κούπερ στην άμυνα. Αναδείχθηκε MVP, με… ηλεκτρονική ψήφο (για πρώτη φορά στην ιστορία)!

– Είχε έναν σπουδαίο Βινς Χάντερ, έναν παίκτη που έδωσε ενέργεια και γρήγορα πόδια, αλλά και «τρόμαξε» τους αντιπάλους του με τα κοψίματά του.

– Είχε τον «καπετάνιο» Ντούσαν Σάκοτα «καυτό» όταν έπρεπε, να δίνει λύσιες με το αλάνθαστο χέρι του.

– Είχε τον πάντα χρήσιμο και μαχητικό Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος κυνηγούσε κάθε μπάλα και κάθε αντίπαλο, που ήταν στο οπτικό του πεδίο.

Αυτός, όμως, που έκανε τη διαφορά, αυτός που είναι ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο την «Ένωση» είναι ο Κέβιν Πάντερ. Μια κι ο αγώνας με τη Μονακό, ήταν το… γαλλικό κλειδί της νίκης. Παίκτης που έχει τη φινέτσα για να παίξει ένα επίπεδο πάνω, παίκτης που παρότι φοράει το «μηδέν» (Ο) και στα μαθηματικά το «μηδέν» δεν αλλάζει τις πράξεις, άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ.

Το ότι οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το τρόπαιο με το μεγάλο αστέρι τους (Μάνι Χάρις) σε κακή βραδιά, είναι ακόμα ένα παράσημο. Αλλά κι εδώ έχει σημασία η παρουσία του Πάντερ, γιατί επιτρέπει στον κόουτς Σάκοτα να αλλάζει σχήματα και εικόνες και να μην περιμένει σε κάθε αγώνα να τον… ξελασπώσει ο Χάρις.

Η Μονακό δεν είναι υπερομάδα, αλλά είναι ένα σύνολο που «έχτισε» ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς (Λακόμπ, Τραορέ, Σι, Κικάνοβιτς, Γκλαντίρ, ακόμα κι ο κόουτς Μίτροβιτς δικοί του είναι) κι απέναντί του βρέθηκε το σύνολο που έχτισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (να μην τον ξεχνάμε) και βελτίωσε με την προσθήκη των Πάντερ / Χάντερ ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Αντί επιλόγου: Όσοι μιλούν για τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα, φαντάζομαι δεν θέλουν διαιτητές σαν αυτούς που είδαμε στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για τραγωδία…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…