Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ: Το κρίσιμο σταυροδρόμι

ΑΕΚ: Το κρίσιμο σταυροδρόμι

aek paok 2

Ο ΠΑΟΚ «σκούπισε» την ΑΕΚ, η οποία στο τελευταίο παιχνίδι δέχθηκε 93 πόντους κι αυτό κάτι δείχνει. Οι παίκτες της «έμειναν» στις δάφνες της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ κι έφυγαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο για διακοπές, χωρίς με αυτό να παραγνωρίζει κανείς την αξία του νικητή. Όσο πετυχημένη ήταν η πορεία της «Ένωσης» στις άλλες δύο διοργανώσεις, τόσο αποτυχημένη ήταν στο πρωτάθλημα, όμως πλέον αυτό είναι… παρελθόν.

Ζητούμενο είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μεταίχμιο και πρέπει είτε να κάνει άλμα, είτε να υποχωρήσει. Βλέπετε, πλέον ένα καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα (φέτος δεν επιτεύχθηκε), δεν φτάνει. Το κύπελλο είναι μια απρόβλεπτη ιστορία και μάλλον κανείς δεν μπορεί να επενδύσει σε αυτό και το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να είναι μοναδικός στόχος.

Ένα πρόβλημα είναι πως οι υπάρχοντες παίκτες απέκτησαν υπεραξία με τα δύο τρόπαια που κατέκτησαν. Προφανώς και θα έχουν προτάσεις, γεγονός που σημαίνει ότι η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλλει περισσότερα χρήματα για να τους κρατήσει. Όμως, ακόμα κι αν έμεναν όλοι αρκούν για να ενσαρκώσουν τους στόχους και τα οράματα;

Πρωταρχικό ζητούμενο, να τεθεί ο επόμενος στόχος. Θέλει η ΑΕΚ να μπει σφήνα στους δύο «μεγάλους»; Θα χρειαστεί να μάθει πώς κλίνεται η λέξη «υπέρβαση» και να κάνει την υπέρβαση, της υπέρβασης, ω υπέρβαση. Εκτός κι αν μείνει πιστή στο πλάνο ανάδειξης νέων παικτών και να περιμένει 2-3 χρόνια μέχρι να ωριμάσουν.

Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να μιλήσει η διοίκηση, να θέσει τους στόχους και βάσει αυτών να φτιαχτεί το πλάνο. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι αναβαθμίζονται, ποιοι προωθούνται. Σε μια σεζόν απόλυτα πετυχημένη, πολλές φορές πήγε και ήρθε η βάρκα (εξ ου και η αποπομπή Μανωλόπουλου), καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο αν στόχος είναι να βγουν νεαροί παίκτες μπροστά, ή να κατακτηθούν τίτλοι. Και τα δύο μαζί ΔΕΝ γίνονται. Όποιος το προσπάθησε απέτυχε.

Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ δίχως να είναι καλή σε όλο το πρωτάθλημα, έκανε μια χρονιά δική της, από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, αρχής γενομένης από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν θυμηθείτε τις προκρίσεις – θρίλερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα συμφωνήσετε ότι δεν μιλάμε για… τρένο που πήρε χωρίς να κοιτάξει πίσω τον τίτλο. Αυτό είναι το στοιχείο από το οποίο μπορεί να πιαστεί και να ζητήσει το κάτι παραπάνω.

Κυρίαρχο ερώτημα: Έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει πολλά περισσότερα, για κάτι που δεν είναι δεδομένο; Έχει άλλον δρόμο / τρόπο για να εξαργυρώσει τα δύο κύπελλα; Εν αναμονή αποφάσεων, εξελίξεων, κινήσεων. Βέβαιο είναι ότι αν δεν μπουν ευκρινείς στόχοι, μόνο καθοδική μπορεί να είναι η πορεία.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…