Κεντρική NBA 2-0 με καταπληκτική ανατροπή από τους Σέλτικς! (vid)

2-0 με καταπληκτική ανατροπή από τους Σέλτικς! (vid)

terry rozier celtics

Μπορεί να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο εντός της 2ης περιόδου, μένοντας πίσω στο σκορ ακόμη και με 22 πόντους (26-48) αλλά οι Μπόστον Σέλτικς απέδειξαν και πάλι ότι το πνευματικό τους επίπεδο είναι τρομερά υψηλό. Ανατρέποντας άμεσα τα δεδομένα και με άψογη διαχείριση των clutch καταστάσεων, οι “κέλτες” επιβλήθηκαν και πάλι των Φιλαδέλφια 76ερς με 108-103 και πλέον προηγούνται με 2-0 στη σχετική σειρά του δεύτερου γύρου!

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι Σέλτικς δίνονταν ξανά ως αουτσάιντερ στην αναμέτρηση αλλά απέδειξαν ότι μπορούν να είναι τρομερά αποτελεσματικοί, όντας πιστοί σε απλές αρχές του μπάσκετ και με “όπλο” τα ξεσπάσματα των νεαρών παικτών. Αυτή, μάλιστα, ήταν η 2η φορά φέτος που οι Σίξερς χάνουν προβάδισμα +20 πόντων από τη Βοστόνη, με την πρώτη περίσταση να χρονολογείται στις 11 Ιανουαρίου.

Στην 1η περίοδο, οι Σίξερς έτρεξαν πολύ αποτελεσματικές δράσεις για τους σουτέρ τους, δίνοντας έμφαση στο “καυτό” χέρι του Τζέι Τζέι Ρέντικ (13 πόντοι, 3/3 τρίποντα στο διάστημα αυτό). Η επίθεση των Σέλτικς ήταν πολύ αργή και προβλέψιμη, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί στο 22-31. Η ίδια ιστορία συνεχίστηκε και στο επόμενο δωδεκάλεπτο, με τη διαφορά να εκτινάσσεται αλλά η Βοστόνη δεν είχε σκοπό να αφήσει τα πράγματα να ξεφύγουν.

Με έμφαση στο τρανζίσιον παιχνίδι και με τον έλεγχο των ριμπάουντ που επιτεύχθηκε χάρη στο “βαρύ” δίδυμο ψηλών (Χόρφορντ-Μονρό), οι Σέλτικς βγήκαν από το τέλμα κι έτρεξαν σερί 18-3, εξανεμίζοντας τη διαφορά! Οι “κέλτες” προκαλούσαν μόνιμες ανισορροπίες στην άμυνα και έτρεχαν αιφνιδιασμούς 2-εναντίον-1, με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 51-56.

Από εκεί κι έπειτα, οι Σέλτικς φρόντιζαν να ακουμπούν την μπάλα στα χέρια του εκάστοτε “καυτού” παίκτη (Τέιτουμ, Ροζίερ, Χόρφορντ) και πήραν το προβάδισμα με 75-66 χάρη σε ένα σερί 9-0.

Έπειτα από 4 εναλλαγές στο σκοράρισμα εντός της 4ης περιόδου, η Βοστόνη πήρε οριστικά το προβάδισμα στα μέσα αυτής ενώ, το καλάθι του Χόρφορντ με 8.6” πριν από το φινάλε έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων (106-101).

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 21 πόντους και 7/14 σουτ, δείχνοντας πως έχει μια εξαιρετική ικανότητα να δημιουργεί το δικό του σουτ. Ο Τέρι Ροζίερ σταμάτησε στους 20 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ ενώ ο Χόρφορντ έκανε και πάλι όλες τις μικρές δουλειές πάνω στο παρκέ με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ ο Μάρκους Σμαρτ έκανε την έκπληξη με 19 πόντους και 4/10 τρίποντα, με όλα τα εύστοχα να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη, ο Ρέντικ τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 5/9 τρίποντα, ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον τα πήγε περίφημα και στις δύο πλευρές του παρκέ με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4/7 τρίποντα ενώ ο Τζοέλ Εμπίιντ κουράστηκε ιδιαίτερα απέναντι στους Χόρφορντ και Μπέινς, ώστε να βάλει 20 πόντους, μαζί με 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπεν Σίμονς σκόραρε μονάχα 1 πόντο, δίχως φυσικά να ευστοχήσει εντός πεδιάς ενώ μοίρασε 7 ασίστ για 5 λάθη, σε ένα από τα χειρότερα φετινά του βράδια.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …